Αρχική Επικαιρότητα Ισραήλ: Παραγγελία 100.000 τεμαχίων του φαρμάκου Paxlovid της Pfizer

Ισραήλ: Παραγγελία 100.000 τεμαχίων του φαρμάκου Paxlovid της Pfizer

0
politis.com.cy
Dodekanisos

Το Ισραήλ οριστικοποίησε συμφωνία για την αγορά περίπου 100.000 αντιικών χαπιών Paxlovid της Pfizer για τον κορονοϊό. Μάλιστα πρόκειται να παραλάβει την πρώτη αποστολή του φορτίου σε περίπου μία εβδομάδα. Ενώ τα σκευάσματα αυτά, προορίζονται για άτομα άνω των 12 ετών που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, ανέφερε ένας αξιωματούχος. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το κανάλι Channel 12 μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett ήρθε σε συμφωνία για την παραγγελία με την Pfizer μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα εβραϊκής καταγωγής Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είναι διευθύνοντας σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

Το χάπι Paxlovid της Pfizer, λαμβάνεται δια του στόματος στο σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να νοσηλεία. Σύμφωνα με δεδομένα από κλινική μελέτη της Pfizer, ήταν σχεδόν 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου σε ασθενείς που διέτρεχαν κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα. Μάλιστα, πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό και έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον».

Παρόλα αυτά, ενώ αρκετά ΜΜΕ του εξωτερικού κάνουν λόγο για συμφωνία, η ίδια η Pfizer δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments