Αρχική Videos Ισραήλ: Ο Νετανιάχου είναι και πάλι εδώ!

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου είναι και πάλι εδώ!

0

Ο Μπέτζαμιν Νετανιάχου θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με την καταμέτρηση ψήφων που δημοσίευσε η κεντρική εκλογική επιτροπή της χώρας. Ο σημερινός πρωθυπουργός Yair Lapid (Γιαίρ Λαπίντ) κάλεσε τον αντίπαλό του να δεσμευτεί για μια ομαλή μετάβαση, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο συνασπισμός του Νετανιάχου έχει 64 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, με τον συνασπισμό του Λάπιντ να συγκεντρώνει μόνο 51. Τα επίσημα επικυρωμένα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

«Το Κράτος του Ισραήλ είναι πάνω από κάθε πολιτική εκτίμηση», είπε ο Λάπιντ την Πέμπτη. Εύχομαι στον Νετανιάχου καλή τύχη για χάρη του λαού του Ισραήλ και του κράτους του Ισραήλ». Η διοίκηση έχει λάβει οδηγίες να προετοιμαστεί για μια τακτική μεταβίβαση εξουσίας», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ με περισσότερα από 15 χρόνια στην εξουσία. Το 12χρονο σερί διακυβέρνησής του έληξε τον Μάιο του 2021 , όταν ο πρώην βοηθός του Naftali Bennett ένωσε τις δυνάμεις του με τον Lapid. Οι νέες εκλογές ήταν οι πέμπτες στο Ισραήλ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω των επανειλημμένων αδιεξόδων της Κνεσέτ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν χαιρέτισε τη νίκη του Νετανιάχου κάνοντας και σχετική ανάρτηση στο twitter. «Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν ισχυρούς ηγέτες. Καλως ορισες πισω!” είπε ο Όρμπαν, δίνοντας τα συγχαρητήρια του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments