Αρχική Επικαιρότητα ΙΣΡΑΗΛ: Εμβολιασμοί και πιστοποιητικά για παιδία 3 χρονών και άνω

ΙΣΡΑΗΛ: Εμβολιασμοί και πιστοποιητικά για παιδία 3 χρονών και άνω

0
Dodekanisos

Το Ισραήλ επεκτείνει τους εμβολιασμούς ακόμα και σε παιδιά τριών ετών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Το Ισραήλ απαιτεί τώρα από οποιονδήποτε άνω των τριών ετών να δείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid-19 πριν εισέλθει σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, καθώς παρατηρείται απότομη αύξηση των κρουσμάτων.

Έτσι πλέον το Green Pass απαιτείται σε εστιατόρια, καφετέριες, μουσεία, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και πισίνες για οποιονδήποτε είναι 3 ετών και άνω. Ωστόσο, δεν απαιτείται απόδειξη ανοσίας σε καταστήματα ή εμπορικά κέντρα. 

Ο υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Ισραήλ, Σαλμάν Ζάρκα, δήλωσε ότι «η χώρα βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο» με τον ιό παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει εφαρμόσει από τα γρηγορότερά παγκοσμίως προγράμματα εμβολιασμού.

“Η νοσηρότητά μας αυξάνεται μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Σαλμάν Ζάρκα σε κοινοβουλευτική επιτροπή την Τετάρτη, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Οι επόμενες δύο εβδομάδες πριν από το εβραϊκό νέο φεστιβάλ Rosh Hashanah στις 6 Σεπτεμβρίου θα είναι “κρίσιμες”.

Εάν τα πράγματα δεν βελτιωθούν όπως τόνισε ο Σαλμάν Ζάρκα, “θα φτάσουμε σε ένα κλείδωμα όπως στο πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπου δεν θα μπορούμε να πάμε σε μεγαλύτερη απόσταση από 100 μέτρα από τα σπίτια μας”.

Το Ισραήλ έχει δει ένα νέο κύμα λοιμώξεων που οφείλονται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta από τα τέλη Ιουνίου. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε περίπου 7.870 νέα κρούσματα Covid-19 την Τρίτη, το οποίο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από το εξαμηνιαίο ρεκόρ της Δευτέρας των 8.752. Περισσότεροι από 120 άνθρωποι πέθαναν μετά τη μόλυνση από τον ιό την περασμένη εβδομάδα – διπλάσιος από τον μηνιαίο συνολικό αριθμό που καταγράφηκε τον Ιούλιο – και 600 άτομα βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να καταπολεμήσει το νέο κύμα επαναφέροντας τους περιορισμούς που είχε άρει στα μέσα Ιουνίου. Επίσης επαναφέρει το Green Pass, το οποίο πιστοποιεί αν κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως, ανάρρωσε πρόσφατα από τον Covid-19 ή βρέθηκε αρνητικός στις προηγούμενες 24 ώρες. Τέλος επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμών να συμπεριλάβει και τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 11 ετών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments