Αρχική Videos Ισπανία: Σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό ως γρίπη!

Ισπανία: Σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό ως γρίπη!

0
Dodekanisos

Σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό ως κοινή γρίπη στο άμεσο μέλλον επεξεργάζεται το τελευταίο διάστημα η Ισπανική κυβέρνηση. Είναι μάλιστα κάτι που προσπαθεί να το μεταφέρει και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να γίνει συζήτηση και με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι Ισπανοί βρίσκονται επί της ουσίας στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο προβλέπει την αντιμετώπιση των λοιμώξεων όχι με τον γνωστό λεπτομερή καθημερινό τρόπο που γίνεται εδώ και σχεδόν δυο χρόνια.

Την επεξεργασία του συγκεκριμένου σχεδίου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Pedro Sánchez με δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:


«Είναι μια συζήτηση που προσπαθούμε ήδη να ανοίξουμε σε επίπεδο ΕΕ. H Υπουργός Υγείας την έχει θέσει σε διάφορους Eυρωπαίους υπουργούς υγείας. Είναι μια απαραίτητη συζήτηση γιατί χάρη στην έρευνα και την επιστήμη έχουμε «την απάντηση για να προστατευτούμε και να μειώσουμε τις μολύνσεις στον πληθυσμό όσο μπορούμε».
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το ποσοστό θνησιμότητας του έκτου κύματος κορωνοϊού στην Ισπανία, ιδίως της παραλλαγής όμικρον, έχει μειωθεί σημαντικά. Σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της πανδημίας (με μέσο όρο 13%) τώρα έχει φτάσει μόλις στο 1%, είπε.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments