Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ισοπαλία με σύννεφα για τη Δοξα

Ισοπαλία με σύννεφα για τη Δοξα

0
fasi_doxa-_apollon_ap
Dodekanisos
Η Δόξα Ψ. αν και έπαιξε καλή μπάλα κατά διαστήματα δε μπόρεσε να νικήσει τον σκληροτράχηλο Απόλλωνα Α. μένοντας στο 2-2 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Η ισοπαλία αυτή προβλημάτισε έντονα τον προπονητή της Δόξας Μιχάλη Κυπριώτη που αν και είδε την ομάδα του να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και να προηγείται , στην επανάληψη κάπου τα έχασαν δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρήσουν μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπάρταλη. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι Απολλωνιάτες “πάγωσαν” τον ρυθμό και γύρισαν το παιχνίδι με το Θαρρενό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να παίρνει το προβάδισμα για την ομάδα του. Το τελευταίο μισάωρο όμως οι ποδοσφαιριστές της Δόξας “ξύπνησαν” και με δεύτερο τέρμα έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους ενώ παράλληλα έχασαν και απανωτές ευκαιρίες για τη νίκη.

Φάσεις/ γκολ

8′ Ο λυριστής έφυγε από δεξιά έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας ,εκεί πετάχτηκε ο Καραβόλιας που έδιωξε προσωρινά με κεφαλιά.Η μπάλα πέρασε και πάλι στα πόδια του Λυριστή που με γυριστό σουτ προσπάθησε να προκαλέσει “ταραχή’ στα καρέ του Απόλλωνα , αλλά ο Μακαρούνας μπλόκαρε εύκολα.
10′ Ο Ορφανός Β. έφυγε από δεξιά , τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Στελλά Μ. που έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας για τον Στάππα , αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε το κοντρόλ και η μπάλα πέρασε άουτ.
12′ Ο Ορφανός Β προσπάθησε με δυνατό διαγώνιο σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο γκόλκίπερ του Απόλλωνα τεντώθηκε και με τα ακροδάχτυλα απομάκρυνε σωτήρια.
16′ Ο Λυριστής βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μακαρούνα που ενώ έπεσε ,κατάφερε να τον εμποδίσει προσωρινά , όμως στη δεύτερη προσπάθεια τον “ξεγέλασε” με τη μπάλα να καταλήγει στο πλεκτό, 1-0.
27′ Ο Τσούλλος Γ. έβγαλε σέντρα στον Λυριστή στα δεξιά, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Μακαρούνα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Σαρμπίνης για να ολοκληρώσει την προσπάθεια , με τον Μακαρούνα να αποκρούει εντικτοδώς.
32′ Μπλόκαρε ο Χρυσανθής την κεφαλιά του Δάσσιου μετά από κόρνερ του Θαρρενού από αριστερά.
40′ Ο Λυριστής με ατομική προσπάθεια πέρασε όσους αμυντικούς βρέθηκαν στο πέρασμα του και τον τερματοφύλακα και ο Β’ βοηθό Κοντού άφησε τη φάση να ξελιχθεί καθώς ήταν πολλά μέτρα οφσάιτ, πιστεύωντας πως ο Λυριστής θα το έπαιζε έξυπνα και θα γύριζε τη μπάλα. Αυτό όμως δε συνέβει με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να σηκώσει τη σημαία και να υποδείξει την παράβαση.
44′ Ο Βιτσέντζος ανέτρεψε τον Δάσσιο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πένλατι το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Σπάρταλης κάνοντας το 1-1.
47′ Λίγο άουτ πέρασε η κεφαλιά του Δάσσιου από εκτέλεση φάουλ του Πλάτση από αριστερά.
51′ Ο Θαρρενός πήρε το προβάδισμα για την ομάδα του 1-2, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ , μετά από σέντρα του Καραβόλια και μπαλιά του Γιαννακόπουλου.
54′ Ο νεαρός γκολκίπερ του Απόλλωνα έκανε το λάθος και έπιασε τη μπάλα έξω απότην περιοχή του υπό το βλέμμα του διαιτητή που σφύριξε την παράβαση. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο Ορφανός Β. που έδωσε περισσότερη δύναμη από ότι θα έπρεπε στο σουτ του με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
56′ Ο Μπάκης με ωραία ενέργεια προσπάθησε να “ξεγελάσει” τον Δημητρίου και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, και θα το κατάφερνε αν δε βρισκόταν εκεί ο Μπαρμπαντώνης να ανακόψει την πορεία της πρίν περάσει τη γραμμή.
64′ Ο Ορφανός Β. έβγαλε σε θέση βολής τον Κωστομοίρη Γ. που έκανε το σουτ από θέση τετ-α-τετ, αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τον Kαρπαθίου που επέκρουσε εντυπωσιακά με εκτίναξη.
67′ Το 2-2 έγινε από τον Στάππα μετά από ωράια ενέργεια και σέντρα του Μπαρμπαντώνη από δεξιά.
86′ Μετά από τρια κόρνερ και ένα πλάγιο του Μπατέστα χωρίς αντίκρυσμα, ο Ορφανός στο τέταρτο κόρνερ θα έκανε το γκολ , αν ο Kαρπαθίου δεν απέκρουε με υπερένταση.
87′ Μετά από ωραίο συνδυασμό Στάππα-Ορφανού Β., ο Μπατέστα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο με έκπληξη βρήκε στη βάση του δεξιού κάθετου δοκαριού, χάνοντας έτσι την ευκαιρία η Δόξα να βγεί νικήτρια από την αναμέτρηση.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ορφανός Β., Στάππας, Μπαρμπαντώνης και από τους φιλοξενούμενους οι Πλάτσης, Καραβόλιας, Θαρεννός.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κασιώτη με βοηθούς τους Γιακουμάκη Σταμ. Και Κόντού.

Δόξα Ψ.: Χρυσανθής, Μοσχής, Σταμούλης, Σαρμπίνης, Βιτσέντζος, Μπατέστας, Στελλάς Μ., Ορφανός Δ., Στάππας, Ορφανός Β., Λυριστής. Επίσης αγωνίστηκαν και οι Κωστομοίρης Γ., Μπαρμπαντώνης, Δημητρίου, Κήπουλας, Κυριαζής, Ευθυμίου, Στελλάς Π, Μπάρτζος.

Απόλλων Α.: Μακαρούνας, Πλάτσης, Δάσσιος, Κυρίνης, Μποσινάς, Καραβόλιας, Τσαγγαράκης, Σπάρταλης, Θαρρενός, Γιαννακόπουλος, Μπάκης. Έπαιξαν επίσης οι Σεντονάς, Καρπαθίου, Χατζηγιαννάκης, Ζιάκης, Χατζησάββας, Πανάγος και Διακοβασιλείου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments