Αρχική Επικαιρότητα Ισλανδία: Σταματάει το εμβόλιο της Moderna λόγω… ανησυχιών!

Ισλανδία: Σταματάει το εμβόλιο της Moderna λόγω… ανησυχιών!

1
skai.gr
Dodekanisos

Η Ισλανδία πήρε την απόφαση να μην χορηγεί πλέον το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού σε όλες τις ηλικίες της χώρας. Την ανακοίνωση εξέδωσαν οι υγειονομικές Αρχές της Ισλανδίας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Ισλανδίας, αναφέρθηκε στον κίνδυνο σπάνιων φλεγμονών της καρδιάς. Οι οποίες παρατηρήθηκαν και σε άλλες χώρες της Σκανδιναβίας. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 75% των Ισλανδών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Παράλληλα, οι υγειονομικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα εμβολίου της Pfizer για να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Παρά την απόσυρση του εμβολίου της Moderna. Το εμβόλιο της Pfizer συνιστάται ήδη για άτομα κάτω των 18 ετών στην Ισλανδία.

«Σύμφωνα με μία έρευνα που περιλάμβανε τις Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες κάτω των 30 ετών που έλαβαν την δόση της Moderna, είχαν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης μυοκαρδίτιδας από άλλους», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας της Φινλανδίας Mika Salminen την Πέμπτη (7/10).

Ως εκ τούτου, ο Salminen ανακοίνωσε ότι άνδρες γεννηθέντες το 1991 και μετά δεν θα χορηγούνται το εμβόλιο της Moderna. Μια μέρα νωρίτερα, η Σουηδία σταμάτησε τον εμβολιασμό με Moderna σε όλο τον πληθυσμό της με έτος γέννησης το 1991 και μετά. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Δανία. Η οποία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου (σ.σ. της Moderna) σε άτομα κάτω των 18 ετών. Τέλος, η Νορβηγία συνέστησε στους άνδρες κάτω των 30 ετών να επιλέξουν Pfizer.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments