Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Island Games: Η Ρόδος μόνο σε ατομικά αθλήματα!

Island Games: Η Ρόδος μόνο σε ατομικά αθλήματα!

0
island games
Dodekanisos

Εκπροσώπηση μόνο σε ατομικά αθλήματα θα έχει η Ρόδος στους 17ους αγώνες Island Games

Δεδομένων των συνθηκών μόνο σε ατομικά αθλήματα πρόκειται να συμμετάσχει το νησί μας στους 17ους αγώνες Island Games που διοργανώνει το Gotland για δεύτερη φορά, πρώτη ήταν αυτή του 1999 όπου ήταν και η παρθενική για τη Ρόδο. Προβλέπετε συνολικά από τα 24 νησιά να ξεπεραστεί ο αριθμός των 3.000 συμμετοχών χωρίς βέβαια να σπάσει το ρεκόρ της Ρόδου που είναι 3.500 συμμετοχές.

Τα αθλήματα που δηλώθηκαν με την οριστική δήλωση αθλητών να είναι τον  Απρίλιο είναι: ο Στίβος, η Τοξοβολία, η Ποδηλασία, το Γκολφ, η Σκοποβολή, η Κολύμβηση, το Πινγκ πονγκ, το Τένις, το Μπιτς βόλεϊ και το Τρίαθλο. Επιδίωξη της αποστολής είναι η παρουσία του νησιού μας να είναι αξιοπρεπής αλλά και εντυπωσιακή με τις επιδόσεις και την συγκομιδή μεταλλίων. Για την οικονομική στήριξη της αποστολής ο Δήμος Ρόδου απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής, υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ήδη το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ στηρίζει την αποστολή και  αναζητούνται και άλλες τοπικές επιχειρήσεις για την στήριξη της αποστολής.

Οι ρυθμοί προετοιμασίας των διοργανωτών έχουν ήδη ανέβει με τις εγκαταστάσεις να χρειάζονται μόνο λεπτομέρειες και τους εθελοντές να έχουν μπει στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 3.000 αθλητές από τα 24 νησιά που συμμετέχουν. Παράλληλα με τους αγώνες η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, τα Επιμελητήρια  και η τοπική αυτοδιοίκηση του Γκότλαντ, διοργανώνει ημερίδα με προσκεκλημένους τους επιχειρηματικούς φορείς των νησιών που συμμετέχουν στον θεσμό Island Games με σκοπό την διεύρυνση των σχέσεων ανάμεσα στα νησιά και στόχο την   ανάπτυξη.

Περισσότερα για την διοργάνωση http://www.islandgames2017.com/

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments