Αρχική Εκτός συνόρων Ισαάκ Κουένσα: νέα χρονιά, νέος σύλλογος

Ισαάκ Κουένσα: νέα χρονιά, νέος σύλλογος

0
Dodekanisos

 

Από την κορυφή και την δόξα με την Μπαρτσελόνα, στην κατρακύλα και τον υποβιβασμό με την Γρανάδα. Από αγαπημένο παιδί του Γκουαρντιόλα, να ψάχνει στα αζήτητα για λίγο αγωνιστικό ρυθμό. Ο Ισαάκ Κουένσα γύρισε τον κόσμο στην προσπάθεια του να μην σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπά.. να παίζει ποδόσφαιρο

Το μεγάλο μπαμ

Τα πρώτα βήματα με την μπάλα στα πόδια τα έκανε με τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, την Λα Μάσια. Ο δανεισμός του στην Σαμπαντέλ τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά και στην επιστροφή του στην Βαρκελώνη κέρδισε σχεδόν αμέσως την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Γκουαρντιόλα τον προβίβασε στην αντρική ομάδα από την Β’ δίνοντας του ευκαιρίες. Την σεζόν 2011-12, ο Κουένσα κατέγραψε 4 γκολ και 12 ασίστ σε 30 συμμετοχές αγωνιζόμενος στα πλάγια της επίθεσης. Ματς καριέρας αποτελεί ο αγώνας με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, όπου και μοίρασε την τελική πάσα στο γκολ του Μπουσκέτς. Στα 21 του χρόνια, έμοιαζε να έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Η απότομη πτώση

Δυστυχώς τα πράγματα δεν έμελλε να είναι τόσο ρόδινα για τον Ισπανό εξτέμ. Η έξοδος του Πεπ από την ομάδα της Βαρκελώνης σήμανε και το τέλος του με τους μπλαουγκράνα. Απλά δεν το ήξερε ακόμη. Με την πρόσληψη του αδικοχαμένου Τίτο Βιλανόβα, ο Κουένσα εστάλη δανεικός στον Άγιαξ. Αν και πισωγύρισμα, η Ολλανδία ήταν το καλύτερο μέρος να διαψεύσει το τεχνικό τιμ των Καταλανών διεκδικώντας θέση βασικού στο μέλλον. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο. Μετά από 4 μόλις εμφανίσεις στον Αίαντα, ο Κουένσα επέστρεψε στην Ισπανία.

Το ταξίδι ξεκινάει

Ο ένας χρόνος ποδοσφαιρικής απραγίας συνέβαλε στην λύση συμβολαίου του από τον σύλλογο πριν την κανονική διάρκεια του. Έτσι, τον Ιούλιο του 14΄ο Ισπανός βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια του προσφέρει μονοετές, γεγονός που τον χαροποιεί μένοντας στην χώρα του.

Αν και δεν έκανε κακή χρονιά, η φτωχή συνεισφορά των μόλις 2 γκολ και 3 ασίστ ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για ανανέωση.. Επόμενος προορισμός η Μπούρσασπορ της Τουρκίας. Η συμφωνία με την τουρκική ομάδα κάνει λόγο για 3 χρόνια παραμονής, όμως, μετά από μία χρονιά στην Σουπερ Λιγκ, ο Κουένσα παίρνει την απόφαση να γυρίσει στην πατρίδα του. Συνεπώς αλλάζει και πάλι σύλλογο, με νέα αφετηρία την Γρανάδα που καίγεται να παραμείνει στην Ισπανία.

Ο Κουένσα γνωρίζει πως πλέον στα 25 πρέπει να βιαστεί για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Οπότε με την Γρανάδα τα δίνει όλα, κάνοντας μια μεστή χρονιά. Δεν καταφέρνει, όμως, να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το ημερολόγιο γράφει 2017 και ο ταλαιπωρημένος επιθετικός βρίσκεται ξανά στην συνηθισμένη πλέον για αυτόν δραστηριότητα να βρει νέο ποδοσφαιρικό λημέρι.  

Η τελική κάθοδος

Αν και έχει κάποιες προτάσεις, ο Ισαάκ Κούενσα αποφασίζει να μετακομίσει στην Χαποέλ Μπερ Σεβάα. Μένοντας πιστός στις αξίες του, δεν συνεχίζει να αγωνίζεται στο Ισραήλ πάνω από μια σεζόν. Το 2018 θα μείνει ελεύθερος, κάνοντας μια μικρή παύση. Εξετάζοντας τις επιλογές του στρέφεται στην Άπω Ανατολή και την Ιαπωνία. Αρχικά υπέγραψε με την Σαγκάν Τοσού κι υπήρξε συμπαίκτης του Φερνάντο Τόρες αλλά και του Ιμπάρμπο του Παναθηναϊκού. Την επόμενη χρονιά ανέβηκε επίπεδο με την Βεγκάλτα Σεντάι, ομάδα της Τζέι Λιγκ που τερμάτισε 4 θέσεις πιο πάνω από την Τοσού.

Αν και η φόρμα και το ηθικό του ανέβηκε προς στιγμήν, ακόμα ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός γηπέδων για μισό χρόνο. Πλέον, στα 30 χρόνια του, ο Κουένσα είναι ελεύθερος και μη διαθέσιμος προς τις υπόλοιπες ομάδες καθώς βρίσκεται σε “career break” αναλογιζόμενος τις επιλογές του. Αν συνεχίσει το ποδόσφαιρο μην παραξενευτείτε αν τον δείτε στην χώρα μας!

Για περισσότερα άρθρα κάνε κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments