Αρχική Videos Η Ευρώπη τρώει …πόρτα και από την Κίνα για το φυσικό αέριο;

Η Ευρώπη τρώει …πόρτα και από την Κίνα για το φυσικό αέριο;

0

Μια εξέλιξη που αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης ενόψει του χειμώνα, σημειώθηκε στην Κίνα. Η κυβέρνηση της χώρας έχει πει στους κρατικούς εισαγωγείς φυσικού αερίου να σταματήσουν να μεταπωλούν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε ξένους αγοραστές, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της χώρας για τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Άτομα με γνώση του θέματος είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τους τρεις μεγάλους εισαγωγείς (PetroChina, Sinopec και την CNOOC) να διατηρήσουν τις χειμερινές προμήθειες για οικιακή χρήση. Αν και οι πωλήσεις πρόσφεραν κάποια ανακούφιση στους ευρωπαίους αγοραστές, η ταχεία πλήρωση αποθεμάτων και τα υψηλά έξοδα αποστολής μείωσαν επίσης την ελκυστικότητα της επαναποστολής του καυσίμου, ανέφεραν οι πηγές. Oι τρέχουσες προβλέψεις για μικρό έλλειμμα στον εφοδιασμό φυσικού αερίου πιθανότατα ώθησαν την κίνηση του Πεκίνου, το οποίο έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τα σπίτια ζεστά αυτόν τον χειμώνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση της Κίνας να εξασφαλίσει τον δικό της εφοδιασμό θα μπορούσε να εξαντλήσει τις αποστολές προς την Ευρώπη και να επιδεινώσει την επικείμενη ενεργειακή κρίση της περιοχής αυτόν τον χειμώνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments