Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ήρωες των ημερών μας – Οι Πολωνοί πυροσβέστες στα Βίλια

Ήρωες των ημερών μας – Οι Πολωνοί πυροσβέστες στα Βίλια [pics, vid]

0
Φωτογραφία: news247.gr
Dodekanisos

Οι Πολωνοί πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις στα Βίλια. Οι κάτοικοι αποθεώνουν τις προσπάθειές τους να προστατεύσουν τα σπίτια τους. 

Οι Πολωνοί πυροσβέστες συνεχίζουν τη δράση τους στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος της χώρας μας. Η πολωνική αποστολή παρατάθηκε χωρίς να έχει γίνει συγκεκριμένη η ημερομηνία επιστροφής. Ενώ πέρα από τις φωτιές έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη νερού όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Πολωνίας.

Όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας, οι πυροσβέστες της χώρας ολοκλήρωσαν τη δράση τους στην Εύβοια. Ωστόσο η αποστολή τους πήρε παράταση. Μεταβιβάστηκαν άμεσα στην Αττική, για να συνδράμουν σε νέες επιχειρήσεις. Σε ένδειξη της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η Πολωνία ανταποκρίθηκε στον «συναγερμό» του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC). Μετά από αίτημα της Ελλάδας για παροχή διεθνούς βοήθειας, καθώς η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό έκτακτης ανάγκης. 

«Δεν υπάρχει νερό»

Στα Βίλια επιχειρούν 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο όπως ανέφερε ο αρχηγός της αποστολής Michał Langer, το κύριο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η έλλειψη νερού. «Η μεγαλύτερη πρόκληση μας είναι η έλλειψη νερού ή τουλάχιστον μία μικρή ποσότητα. Ως εκ τούτου, η παροχή νερού είναι βασικό στοιχείο αυτών των δραστηριοτήτων. Τα οχήματα πρέπει την ίδια στιγμή να εφοδιάζονται με νερό όταν εισέρχονται σε περιοχές που επλήγησαν από φωτιά ή κατασκευάζουν αμυντικές γραμμές και έχουν σχεδιαστεί, για να εμποδίζουν τη φωτιά να φτάσει στην πόλη – εξήγησε. 

Επιπλέον, ο Langer σημείωσε ότι «ο δυνατός άνεμος, η υψηλή θερμοκρασία και η χαμηλή υγρασία του αέρα εμποδίζουν την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Όμως είμαστε στη «μάχη» εδώ και 24 ώρες. Βοηθάμε τους Έλληνες πυροσβέστες να ελέγξουν την φωτιά», συμπλήρωσε. 

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκλονιστικές προσπάθειές τους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments