Αρχική Επικαιρότητα Ήρωες των ημερών μας – Η εθελόντρια πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου

Ήρωες των ημερών μας – Η εθελόντρια πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου

0
Dodekanisos

Το news12.gr δίνει συνέχεια στο αφιέρωμα με τους ήρωες των ημερών μας, που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα. Την σκυτάλη παίρνει η εθελόντρια δασοπυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου. Μία γυναίκα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και παλεύει με τις φωτιές.

Η «ηρωίδα» της Αναβύσσου. Έτσι είχαν αποκαλέσει τα ΜΜΕ την Κατερίνα Ιωαννίδου. Η Ελληνίδα εθελόντρια πυροσβέστης, μέλος της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης ήταν στο πρώτο μέτωπο της γραμμής στη φωτιά στο Μάτι. Αλλά και πιο πίσω στις φονικές πυρκαγιές του Νομού Ηλείας. 

Η Κατερίνα Ιωαννίδου δήλωσε και πάλι «παρών». Η λήψη (κεντρική φωτογραφία) της φωτογράφου Τατιάνας Μπόλαρη, στην οποία αντικρίζουμε την Κατερίνα Ιωαννίδου μέσα στις μουτζούρες στην πυρκαγιά στην Βορειοανατολική Αττική, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της εθελόντριας δασοπυροσβέστη με τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Καλοκαίρι Μαζί», τα λόγια της ράγισαν καρδιές. Καθώς, συμπεριέλαβε το περιστατικό όπου ήταν παρούσα και το σπίτι ενός εθελοντή στις Αφίδνες κάηκε. Ενώ εκείνος βοηθούσε να σωθούν τα σπίτια άλλων. «Καιγόμασταν, όλα ήταν στεγνά».

«Ό,τι μπορώ προσωπικά και όλοι μας θα το κάνουμε και με θυσίες. Τα πάντα, όλα, προκειμένου να σωθεί ο φυσικός πλούτος, ζωές και περιουσίες. Βρέχαμε την άσφαλτο με το λάστιχο για να ξαπλώσουν οι πυροσβέστες δύο λεπτά, να συνέλθουν. Να πω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ (σ.σ. στους πυροσβέστες) και ένα τεράστιο συγγνώμη στους γονείς του Βασίλη» λέει η Κατερίνα Ιωαννίδου αναφερόμενη στην τραγική απώλεια του 38χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, o οποίος έχασε τη ζωή του παλεύοντας με τις φλόγες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. «Αν γίνουμε ένα και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να μην επαναληφθεί αυτό το πράγμα ποτέ ξανά» καταλήγει η γυναίκα σύμβολο. 

Δείτε το βίντεο

Η φωτογραφία της αναπαράγεται σχεδόν από όλα τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Μάλιστα ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης σε ανάρτησή του στο Facebook ύμνησε την Κατερίνα Ιωαννίδου. Την οποία χαρακτήρισε με τον αγγλικό όρο influencer, δηλαδή πρότυπο που παρακινεί στην Ελληνική γλώσσα. Χαρακτηριστικά έγραψε ο Έλληνας τραγουδιστής: 

«INFLUENCER:Ο όρος προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει “επηρεάζω” – άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει να επιδείξει πράξεις που παρακινούν και εμπνέουν το κοινό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί influencer!
 
Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.
Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα. Όπως δήλωσε η ίδια στα «Νέα»: «Κακοποιήθηκα μικρή.. Τώρα θέλω να προσφέρω». Τόσο απλά.. Κατερίνα σε ευχαριστούμε».

Δείτε την δημοσίευση του Γιώργου Τσαλίκη 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments