Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ηρακλής: “Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από τη γ.σ. της ΕΠΣΔ”

Ηρακλής: “Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από τη γ.σ. της ΕΠΣΔ”

0
Dodekanisos

Μόνο 17 (!) από τα συνολικά 71 σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου! Όσα δηλαδή έχουν πάρει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Ο Ηρακλής Μαριτσών είναι το πρώτο σωματείο που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του, στέλνοντας μάλιστα και επιστολή στην διοργανώτρια αρχή το περιεχόμενο της οποίας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Δια της παρούσης θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τον αποκλεισμό του σωματείου μας από την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρόδου που θα λάβει χώρα στις 19 Ιουλίου 2021 και την αποστέρηση άσκησης ψήφου σε αυτή, καθώς μόνο 17 από το σύνολο 71 ενεργών σωματείων της δύναμης θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής εις αυτή, επειδή έχουν εισέλθει στο περιβόητο μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ.
Αναγνωρίζουμε και επικροτούμε την προσπάθεια της Πολιτείας για την θέσπιση ειδικού μητρώου αθλητικών σωματείων και την λειτουργία των ομάδων υπό κανόνες διαφάνειας και εξυγίανσης, τασσόμαστε υπέρμαχοι.

Ωστόσο διαμαρτυρόμαστε εντόνως καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν στη προκείμενη Γενική Συνέλευση, σωματεία που εμπρόθεσμα έχουν καταθέσει επιτυχώς αιτήσεις προεγγραφής στο μητρώο, πλην όμως εκκρεμεί η οριστική έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και το πιθανότερο είναι οι εγκρίσεις για τα σωματεία να είναι θετικές πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης και τη 19η Ιουλίου 2021

Σας παρακαλούμε θερμά για την εξέταση της δυνατότητας συμμετοχής των σωματείων στη Γενική Συνέλευση και όσων φέρουν θετική απόφαση ένταξης στο μητρώο έως και την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Ακόμη θα μπορούσε η Γενική Συνέλευση να μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία για να μπορέσουν περισσότερα σωματεία να μετάσχουν σε αυτή.

Επιπρόσθετα, εισερχόμαστε ίσως στη πιο κρίσιμη εποχή από κάθε άποψη και το ζητούμενο θα ήταν σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους οι φωνές να είναι όλες στο σύνολο τους και να ακουστούν μια προς μια. Εν προκειμένω από τα 75 σωματεία της δύναμης μόλις 17 θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου. Σε καμία περίπτωση τούτο δεν εκφράζει την πλειοψηφία και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το σωματείο μας ακόμη και αν ήμασταν το 18ο μέλος της Γενικής Συνέλευσης.

Πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και υπεύθυνα για ποιο λόγο μόνο 17 σωματεία έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο μητρώο αθλητικών σωματείων.
Σε κάθε περίπτωση κρίνουμε ότι η μη ένταξη των σωματείων στο μητρώο και ενώ ακόμη η προθεσμία είναι σε ισχύ, με συνέπεια τον αποκλεισμό σωματείων από κορυφαίες συλλογικές διαδικασίες πλήττει κατάφορα τον πυρήνα βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως είναι το δικαίωμα ψήφου.

Αγωνιούμε διότι, κρινόμαστε από την ιστορία μας, αρχής γενομένης το 1958 και για πρώτη φορά δεν θα συμμετάσχουμε στη κορυφαία διαδικασία ενός θεσμικού συλλογικού οργάνου του οποίου είμαστε μέλος έκτοτε, και αφετέρου για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου που εκ των πραγμάτων μας βρίσκει λίγους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments