Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ηράκλειο: Ισραηλινός επιχείρησε να ταξιδέψει ενώ νοσούσε με covid

Ηράκλειο: Ισραηλινός επιχείρησε να ταξιδέψει ενώ νοσούσε με covid

0
Dodekanisos

Έτοιμος να παραβιάσει τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού ήταν ένας 67χρονος Ισραηλινός.

Ο 67χρονος τουρίστας, επρόκειτο να αναχωρήσει στις 3 Ιουλίου 2021 από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό το Ισραήλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του flashnews.gr Ο Ισραηλινός ταξιδιώτης έκανε διαγνωστικό μοριακό έλεγχο όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο που βγήκε θετικό και συνεπώς θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα. Ωστόσο αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα πήγε κανονικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να πετάξει με την προγραμματισμένη πτήση!

Δεν είχε το αποτέλεσμα του τεστ μαζί του

Όταν του ζητήθηκε στο αεροδρόμιο να επιδείξει το έγγραφο με το αρνητικό εργαστηριακό αποτέλεσμα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, απάντησε πως δεν το είχε. Αργότερα έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του ίδιου με τον ΕΟΔΥ και για το λόγο αυτό, ενημερώθηκε άμεσα η Πολιτική Προστασία και η αστυνομία, η οποία μετέβη στο αεροδρόμιο και τον συνέλαβε λίγο πριν αναχωρήσει με την πτήση του.

Δεν γνώριζε αγγλικά και δεν κατάλαβε το μήνυμα του ΕΟΔΥ

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε για την πράξη του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να διαβάσει το e-mail (δικαιολογήθηκε ότι δεν γνώριζε Αγγλικά) που του εστάλη από τον ΕΟΔΥ με το συγκεκριμένο εργαστηριακό αποτέλεσμα, αρκετές ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση του,  και ότι αν το ήξερε θα κινούνταν αναλόγως. Ο 67χρονος οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου και θα παραμείνει για 7 ημέρες, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, ενώ για την πράξη του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments