Αρχική Videos Ήπια μέχρι στιγμής τα συμπτώματα της “όμικρον” λέει ο CDC

Ήπια μέχρι στιγμής τα συμπτώματα της “όμικρον” λέει ο CDC

0
Dodekanisos

Τα περισσότερα κρούσματα του Omicron COVID-19 που έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής, δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky.
«Η ασθένεια είναι ήπια», είπε η Rochelle Walensky στο Associated Press σε συνέντευξή της, σημειώνοντας ότι τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, συμφόρηση και κόπωση. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι που σχετίζονται με το Omicron στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, 337 κρούσματα Omicron έχουν επιβεβαιωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περίπου 1.458 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί παγκοσμίως έως τις 8 Δεκεμβρίου.


Η παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα και έκτοτε έχει αναφερθεί σε 57 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παρά την φαινομενικά ήπια φύση του Omicron, η παραλλαγή έριξε τον κόσμο σε πανικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την ονομασία του στελέχους, ενώ ορισμένοι αρχηγοί κρατών δήλωσαν ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα καραντίνας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments