ΗΠΑ: Υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους υγειονομικούς στην Καλιφόρνια

Οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και σε «χώρους υψηλού κινδύνου όπου επικρατεί συνωστισμός» θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι πολιτειακές αρχές είχαν δώσει εντολή να εμβολιαστεί πλήρως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι μπορούσαν να ζητήσουν εξαίρεση για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη την αναμνηστική δόση θα υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ανέφερε ο κυβερνήτης στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ, ξεπερνά τον πανεθνικό μέσο όρο σε ό,τι αφορά το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, με 65,5%. Όμως την αναμνηστική δόση έχει κάνει μέχρι σήμερα κάτω από το 30% του πληθυσμού.

Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επιπροσθέτως ότι σε όλους τους μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου, θα διατεθούν δωρεάν rapid test τα οποία θα πρέπει να κάνουν πριν επιστρέψουν στο σχολείο τους από τις χειμερινές διακοπές. Θα διευρυνθεί επίσης το ωράριο λειτουργίας στα πολιτειακά εξεταστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments