Αρχική Επικαιρότητα ΗΠΑ: Υπό εξέταση περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε εμβολιασμένα παιδιά

ΗΠΑ: Υπό εξέταση περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε εμβολιασμένα παιδιά

0
Dodekanisos

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Λοιμώξεων (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν δεχθεί οκτώ αναφορές για περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που έχουν εμβολιαστεί με το παρασκεύασμα των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό. Όλα τα περιστατικά, όπως διευκρινίζεται, είχαν ήπια κλινικά συμπτώματα και διερευνώνται.

Όπως μεταδίδει η «ΕΦ.ΣΥΝ.», τα CDC έχουν αναφέρει ότι οι περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε παιδιά ηλικίας 16-17 ετών μπορεί να είναι λίγο περισσότερες από 69 ανά εκατομμύριο πλήρως εμβολιασμένων ατόμων και περίπου 40 ανά εκατομμύριο αγοριών 12-15 ετών. 

Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινίσει αν τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας συνδέονται με τον εμβολιασμό ή αν είναι σε ίδιο ποσοστό με τα περιστατικά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ακόμη και αν τα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα CDC, μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί περισσότερες από επτά εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Εκ των οποίων 5,1 εκατ. πρώτες δόσεις και δύο εκατ. δεύτερες δόσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments