Αρχική Επικαιρότητα ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δεν σκοπεύει να αναστείλει την υποχρεωτικότητα

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δεν σκοπεύει να αναστείλει την υποχρεωτικότητα

0
A United States Marine receives the Moderna coronavirus vaccine at Camp Foster on April 28, 2021 in Ginowan, Japan. Carl Court | Getty Images
Dodekanisos

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, δεν σκοπεύει να αναστείλει την εντολή των υποχρεωτικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή που οι Ρεπουμπλικανοί κάνουν λόγο για αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμενων. 

Ειδικότερα, η απόφαση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, θα εξωθήσει ένα τεράστιο τμήμα του αμερικανικού στρατού να προβεί σε εμβολιασμό. Αλλά και πολλούς να μην ακολουθήσουν την οδό αυτή. Κάτι που εγείρει σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα από πλευράς Ρεπουμπλικανών σχετικά με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Καθώς στην περίπτωση που απαλλαχθούν μη εμβολιασμένοι στρατιώτες, τότε οι ένοπλες δυνάμεις θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα. Διότι θα «κοπούν» στα δύο, και συγκεκριμένα σε εμβολιασμένους και μη. 

Με επιστολή που είχε αποδέκτη τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, ο γερουσιαστής και αξιότιμο μέλος του Ρεπουμπλικανού κόμματος στην Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, Jim Inhofe, τόνισε πως «η πολιτικά υποκινούμενη εντολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού πρέπει να ανασταλεί άμεσα γιατί αλλιώς θα προκαλέσει αμετάκλητη ζημιά στην εθνική μας ασφάλεια (σ.σ. της Αμερικής)». 

Η απάντηση από πλευράς Πενταγώνου στον γερουσιαστή δεν άργησε να έρθει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Epoch Times, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby, επεσήμανε πως «γνωρίζει την επιστολή και τις ανησυχίες του Jim Inhofe» και συνέχισε λέγοντας πως «θα απαντήσει σε εκείνες καταλλήλως».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Epoch Times, χιλιάδες μέλη στο Πεντάγωνο είναι ανεμβολίαστα. Την ίδια στιγμή, αρκετοί έχουν υποβάλει αίτηση για θρησκευτικές ή ιατρικές εξαιρέσεις. Ωστόσο ελάχιστες από αυτές τις αιτήσεις έχουν εφαρμοστεί. 

Οι αντιδράσεις προς την μεριά του Πεντάγωνοι είναι αρκετές. Ενώ και οι αγωγές εναντίον του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ είναι πολλές. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments