Αρχική Επικαιρότητα ΗΠΑ: Το 80% ηλικίας 12 ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία...

ΗΠΑ: Το 80% ηλικίας 12 ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση

0
Dodekanisos

To 80% των Αμερικανών ηλικίας 12 ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας Jeffrey Zients, τονίζοντας ένα πολλά υποσχόμενο ορόσημο στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Zients δήλωσε επίσης ότι μέχρι το τέλος της ημέρας 2,6 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην επέκταση ικανότητας παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού και να καταστήσουν διαθέσιμες επιπλέον ένα δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως.

Ακτιβιστές πιέζουν την κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden να αυξήσει την προσφορά των εμβολίων σε φτωχότερες χώρες.

Ο Zients επεσήμανε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προσφέρει σε αυτούς που παρασκευάζουν τα εμβόλια mRNA ουσιαστική βοήθεια για την επέκταση υποδομής και χωρητικότητας, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων, εξοπλισμού, προσωπικού και εκπαίδευσης.

Οι Pfizer / BioNTech και η Moderna είναι οι μόνοι παραγωγοί εμβολίων mRNA, αν και ο Zients είπε ότι θα συμπεριληφθούν και οι υπεργολάβοι αυτών των εταιρειών. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022, διευκρίνισε.

Η επένδυση στην παραγωγή εμβολίων είναι κομμάτι μιας συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση των αναγκών εμβολιασμών σε σπίτια και σε όλο τον κόσμο και για την προετοιμασία απέναντι σε μελλοντικές πανδημίες, τόνισε. Τα χρήματα θα αντληθούν από κεφάλαια από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης που υπέγραψε ο Biden τον Μάρτιο μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους.

Βραχυπρόθεσμα, το πρόγραμμα θα διαθέσει σημαντική ποσότητα δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού σε τιμή κόστους για παγκόσμια χρήση. Μακροπρόθεσμα, θα συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμης εγχώριας παραγωγικής ικανότητας για την ταχεία παραγωγή εμβολίων για μελλοντικές απειλητικές ασθένειες, κατέληξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments