Αρχική Videos ΗΠΑ: Τέλος η υποχρέωση εμβολιασμού σε ταξιδιώτες και κρατικούς υπαλλήλους

ΗΠΑ: Τέλος η υποχρέωση εμβολιασμού σε ταξιδιώτες και κρατικούς υπαλλήλους

0

Στις 12 Μαίου θα λήξει η εντολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους Ομοσπονδιακούς υπαλλήλους καθώς και για όσους ταξιδεύουν στην Αμερική αεροπορικώς, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρά περίοδο που αφορούσε σε έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Οι εντολές για υπαλλήλους σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης πιστοποιημένες από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αλλά και σε όσους φτάνουν στα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ θα καταργηθούν επίσης στο μέλλον, αναφέρει η ανακοίνωση , αν και δεν δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι εντολές επιβλήθηκαν από τον Μπάιντεν το 2021, καθώς η κυβέρνηση προσπάθησε να αυξήσει τον αριθμό των εμβολιασμένων Αμερικανών. Ο Λευκός Οίκος διευκρινίζει πως πλέον δεν κρίνεται αναγκαία η υποχρεωτικότητα «οπότε τα μέτρα αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Μπάιντεν είχε προαναγγείλει ότι η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία πρόκειται να λήξει στις 12 Μαΐου. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν οι εντολές εμβολιασμού θα ακυρώνονταν ταυτόχρονα, κάτι που γίνεται τώρα και επίσημα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments