ΗΠΑ: Συνέλαβαν μαθήτρια διότι δεν φορούσε μάσκα! [vid]

Στην πολιτεία Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, μία 16χρονη μαθήτρια αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα. Σαν αποτέλεσμα η ανήλικη μαθήτρια συνελήφθη από τις Αρχές και της επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο. 

Όπως ήταν λογικό, η τροπή της υπόθεσης και η σύλληψη της ανήλικης μαθήτριας προκάλεσε κύμα έκρηξης θυμού στις ΗΠΑ. Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Grace Smith είχε δεχθεί ήδη δύο αποβολές από το σχολείο, λόγω της συνεχούς άρνησής της να φορέσει προστατευτική μάσκα κατά την διάρκεια των μαθημάτων. 

«Μεγαλώνω σε μία χώρα (σ.σ. ΗΠΑ), όπου υποτίθεται ότι έχω τα δικαιώματα που μου έχει δώσει ο Θεός για να προστατευτώ. Ωστόσο αυτά μου αφαιρούνται», είπε η 16χρονη στο Laramie Boomerang. «Ο καθένας έχει την ελευθερία να φοράει μάσκα αν το επιλέξει. Όμως, πιστεύω ότι όλοι έχουν επίσης το δικαίωμα να μην φορούν μάσκα αν το επιλέξουν», συμπλήρωσε. 

Στο μεταξύ, στην νεαρή μαθήτρια επιβλήθηκε πρόστιμο 500 δολαρίων από έναν αστυνομικό! Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται και η σύλληψή της όταν αρνήθηκε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το σχολείο. 

Δείτε το βίντεο

Την ίδια στιγμή ο αγανακτισμένος πατέρας της μαθήτριας, έχει δημιουργήσει μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων. Ώστε να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα διανεμηθεί για την νομική υπεράσπιση της κόρης του. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.000 δολαρίων. 

Τέλος όσον αφορά την σχολική μονάδα, πληροφορίες από τα ΜΜΕ του εξωτερικού, αναφέρουν πως θα αναθεωρήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε (σ.σ. το σχολείο) προς πάσα κατεύθυνση πως θα επικρατήσει χαλάρωση μόλις εμβολιαστεί το 70% στην περιοχή της Άλμπανι. Προς το παρόν, το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται στο 49%, σύμφωνα με το Laramie Boomerang.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments