Αρχική Videos ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το τέλος της απαίτησης εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το τέλος της απαίτησης εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες

1

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο τερματίζει την απαίτηση εμβολιασμού από τους ξένους ταξιδιώτες προκειμένου να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 227 ψήφους υπέρ και 201 ψήφους κατά.

Μια ημέρα νωρίτερα, το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα στην επιτροπή. Και οι εννέα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ, ενώ οι Δημοκρατικοί το καταψήφισαν . Υπενθυμίζουμε ότι σε μια διακήρυξη στις 25 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες για αλλοδαπούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Ήταν μια απαγόρευση για την οποία η κυβέρνηση ανέφερε ότι ήταν ένα «επιστημονικό μέτρο δημόσιας υγείας».

«Η ζωή έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση, έως τώρα διατηρούσε μια περιττή απαίτηση εμβολιασμού για όσους εισέρχονται στην Αμερική», δήλωσε ο Ρεμπουπλικανός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νικ Λανγκγουόρθι.
Η Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι «η ανάγκη για αυτήν την απαίτηση έχει περάσει εδώ και καιρό και εκτιμούμε τη δικομματική δράση του Σώματος των ΗΠΑ για τον τερματισμό αυτής της ξεπερασμένης πολιτικής. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει διατηρήσει αυτήν την πολιτική».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μαρκ
Μαρκ
1 year ago

Δεν έχει εγκριθεί από την γερουσία ακόμα…