Αρχική Videos ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή

0

Μετά από μια πραγματικά …μαραθώνια νύχτα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Biden αναφορικά με το κλίμα. Αν και υπήρξαν αντιδράσεις, με την διαδικασία να πηγαίνει σε ισοψηφία, τη λύση έδωσε η αντιπρόεδρος Kamala Harris η οποία με την ψήφο της στέλνει το νομοσχέδιο στην Βουλή των Αντιπροσώπων την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση.

Το νομοσχέδιο κάνει λόγο για δαπάνη 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη επένδυση ουσιαστικά της Αμερικής για το κλίμα αλλά και σε ιατρικά ζητήματα. Από αυτά τα 370 δισεκατομμύρια προορίζονται με στόχο της επίτευξη μείωσης 40% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030. Είναι δεδομένο ότι η οι Αμερικανοί θα μπουν σε μια νέα κανονικότητα.

Το νομοσχέδιο θα παρέχει στους Αμερικανούς πολίτες έκπτωση φόρου έως και 7.500 $ όταν αγοράζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και συν 30 τοις εκατό έκπτωση όταν εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες στις στέγες τους. Οι Ρεμπουπλικανοί θεωρούν το σχέδιο του Biden υπερβολικά δαπανηρό και οι φιλελέυθεροι ότι δεν …φτάνει αρκετά μακριά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments