Αρχική Videos ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν λέει «όχι» σε lockdown και «ναι» στον εμβολιασμό

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν λέει «όχι» σε lockdown και «ναι» στον εμβολιασμό

0
Dodekanisos

Συγκρατημένος για τα σενάρια που ακολουθούν την νέα παραλλαγή του κορονοϊού εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, αναγνωρίζοντας πως «αποτελεί αιτία ανησυχίας» αλλά «όχι αιτία πανικού».

Την ίδια στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν, προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν «όσο το δυνατόν γρηγορότερα» και παράλληλα να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ούτως ώστε να μην υπάρξουν ξανά περαιτέρω περιορισμοί. Μάλιστα ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στα lockdown υπογραμμίζοντας ότι «δεν βρίσκονται μεταξύ των τωρινών επιλογών».

Στο μήνυμά του, αν και μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ κάποιο κρούσμα της «Όμικρον» ο πρόεδρος Μπάιντεν εκτίμησε πως «αργά ή γρήγορα θα δούμε κρούσματα αυτής της νέας παραλλαγής».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται επεσήμανε πως «ο Λευκός Οίκος εργάζεται με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για την ανάπτυξη ενδεχόμενων σχεδίων, εφόσον χρειαστούν, για την αντιμετώπιση της Όμικρον».

Είπε ακόμη ότι θα χρειαστούν εβδομάδες προτού ο κόσμος μάθει πόσο αποτελεσματικά είναι τα υφιστάμενα εμβόλια ενάντια στην νέα μετάλλαξη.

Ο κορονοϊός «μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας και σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, λίγο πριν το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS, εμφανίστηκε αρκετά ρεαλιστής αναφέροντας πως «μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ (σ.σ. ο κορονοϊός)» και ταυτόχρονα τόνισε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments