Αρχική Videos ΗΠΑ: Νέο μυστηριώδες μπαλόνι απασχολεί τις αρχές

ΗΠΑ: Νέο μυστηριώδες μπαλόνι απασχολεί τις αρχές

0

Ένα ακόμα αερόστατο το οποίο πετάει σε μεγάλο υψόμετρο, φαίνεται ότι απασχολεί τις Αμερικανικές αρχές και το έχουν θέσει υπό παρακολούθηση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το νέο μπαλόνι πέρασε πάνω από την ακτή της Χαβάης και πλέον έχει κατεύθυνση απ’ ότι φαίνεται προς το Μεξικό. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μπαλόνι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 28 Απριλίου στα ανοιχτά της Χαβάης να επιπλέει περίπου στα 36.000 πόδια.

Το μπαλόνι είναι μη επανδρωμένο και η ιδιοκτησία του παραμένει άγνωστη με το Υπουργείο Άμυνας πάντως να τονίζει ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι γινόταν ελιγμοί ή ελέγχεται από ξένο ή αντίπαλο παράγοντα». «Το αερόστατο δεν πέρασε απευθείας πάνω από κρίσιμης σημασίας αμυντική υποδομή ή άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ούτε αποτελούσε στρατιωτική ή φυσική απειλή για τους ανθρώπους στο έδαφος», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι πετούσε σε εμβέλεια εμπορικών αεροσκαφών.

Το αερόστατο «δεν αποτελούσε απειλή για την πολιτική αεροπορία πάνω από τη Χαβάη». Αυτές οι παρατηρήσεις οδήγησαν τον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin να συμφωνήσει με τους στρατιωτικούς διοικητές του ότι «δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα κατά του μπαλονιού».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments