Αρχική Videos ΗΠΑ: Μπλόκο και από Ομοσπονδιακό εφετείο στην απαίτηση εμβολιασμού

ΗΠΑ: Μπλόκο και από Ομοσπονδιακό εφετείο στην απαίτηση εμβολιασμού

0
Dodekanisos

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης του Τζο Μπάϊντεν να αρθεί η διαταγή κατά της εντολής του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Πρόκειται για το Eighth Circuit U.S. Appeal Court που πήρε τη σχετική απόφαση, διατηρώντας έτσι στον …πάγο την απόφαση περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. Υπενθυμίζουμε ότι η απαίτηση εμβολιασμού είχε γίνει τον Νοέμβριο από τα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare και Medicaid (CMS) τον Νοέμβριο. 

Απαιτούσε κάθε εγκατάσταση που λαμβάνει χρηματοδότηση Medicare ή Medicaid να αναγκάσει τους εργαζόμενους να κάνουν εμβόλιο έως τις 4 Ιανουαρίου 2022, μια απόφαση που επηρέαζε περίπου 17 εκατομμύρια εργαζόμενους. Η εντολή μπλοκαρίστηκε αρχικά από δυο δικαστές και πλέον και από το Ομοσπονδιακό εφετείο.
«Το δικαστήριο πήρε τη σωστή απόφαση», είπε ο κυβερνήτης της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς, σε δήλωση που έκανε. «Αυτή η εντολή απλώς θα επιδείνωνε την έλλειψη εργατικού δυναμικού στο σύστημα υγείας μας, αφήνοντας τους κατοίκους της Αϊόβα χωρίς τη φροντίδα που χρειάζονται. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να ακυρώσει αυτόν τον παράνομο κανόνα και να σεβαστεί τις προσωπικές ελευθερίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments