Αρχική Videos ΗΠΑ: Μέλη του Κογκρέσο ζητούν να σταματήσει η βοήθεια προς την Ουκρανία

ΗΠΑ: Μέλη του Κογκρέσο ζητούν να σταματήσει η βοήθεια προς την Ουκρανία

0

Ψήφισμα μέσω του οποίου ζητούν τον τερματισμό της υποστήριξης της Ουκρανίας υπέβαλε μια ομάδα 11 μελών του Κογκρέσου συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανικού αντιπροσώπου της Βουλής των Αντιπροσώπων Ματ Γκέτς. Το προσχέδιο, μεταξύ άλλων, απαιτεί από τις αρχές να σταματήσουν να παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία. Το ψήφισμα επικαλέστηκε επίσης δηλώσεις αξιωματούχων του Πενταγώνου που επεσήμαναν ότι αυτές οι παραδόσεις οδήγησαν σε «σημαντική εξάντληση» των αμερικανικών οπλοστασίων, αποδυναμώνοντας το στρατιωτικό δυναμικό τους. Επιπλέον, το έγγραφο σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, βοηθώντας την Ουκρανία, συμβάλλουν «άθελά τους» στην αύξηση του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων.

 

«Η Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση διαχειρίσιμης παρακμής και η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο εάν συνεχίσουμε να ξοδεύουμε χρήματα των φορολογουμένων σε ξένες συγκρούσεις. Πρέπει να αναστείλουμε κάθε βοήθεια προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Γκέτς. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τη διάθεση ενός άλλου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η μεταφορά δυτικών όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments