Αρχική Videos ΗΠΑ: Καταρρέει η εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ σύμφωνα με έρευνα

ΗΠΑ: Καταρρέει η εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ σύμφωνα με έρευνα

0

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ενηλίκων των ΗΠΑ λένε ότι τα μέσα ενημέρωσης αυξάνουν την πολιτική πόλωση σε αυτή τη χώρα και λίγο λιγότερο από τους μισούς λένε ότι έχουν ελάχιστη έως καθόλου εμπιστοσύνη στην ικανότητα των μέσων ενημέρωσης να αναφέρουν τις ειδήσεις δίκαια και με ακρίβεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το The Associated. Press-NORC Center for Public Affairs Research και Robert F. Kennedy Human Rights.

Η δημοσκόπηση, που κυκλοφόρησε πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου την Τετάρτη, δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν σημαντικές ανησυχίες για την παραπληροφόρηση – και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης μαζί με πολιτικούς και εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάδοσή της – αλλά ότι πολλοί ανησυχούν επίσης για αυξανόμενες απειλές για δημοσιογράφους «ασφάλεια.

«Τα νέα ξεσηκώνουν τον κόσμο», είπε η 53χρονη Μπάρμπαρα Τζόρνταν, Δημοκρατική από το Χάτσινσον του Κάνσας. Η Τζόρνταν είπε ότι τώρα κάνει τη δική της διαδικτυακή έρευνα αντί να ακολουθεί αυτό που βλέπει στις ειδήσεις της τηλεόρασης. «Καλύτερα να κάνεις Google κάτι και να το μάθεις.

Εμπιστεύομαι περισσότερο το Διαδίκτυο παρά την τηλεόραση». Ενώ η ισχνή πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει ότι έχει κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητα των μέσων ενημέρωσης να μεταδίδουν πλήρως και δίκαια τις ειδήσεις, μόνο το 16% δηλώνει ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το σαράντα πέντε τοις εκατό λένε ότι έχουν ελάχιστη έως καθόλου εμπιστοσύνη .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments