Αρχική Επικαιρότητα Ο κυβερνήτης του Τέξας απαγορεύει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού!

Ο κυβερνήτης του Τέξας απαγορεύει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού!

0
Texas Governor Greg Abbott speaks at the annual National Rifle Association (NRA) convention in Dallas, Texas, U.S., May 4, 2018. REUTERS/Lucas Jackson/File Photo
Dodekanisos

Το Τέξας που αποτελεί πολιτεία των ΗΠΑ, υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η υποχρεωτικότητα, απαγορεύεται σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Την συγκεκριμένη απόφαση έλαβε την Δευτέρα (11/10), ο Γκρεγκ Άμποτ, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας. Ο κ. Άμποτ ναι μεν είναι υπέρ των εμβολίων, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Μάλιστα και παρά τη θέλησή τους.

Στο εκτελεστικό διάταγμά του ο Γκρεγκ Άμποτ, μεταξύ άλλων, αναγνώρισε ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι «ασφαλή, αποτελεσματικά, κι η καλύτερη άμυνά μας». Παρόλα αυτά πρόσθεσε, όμως, πως ο εμβολιασμός «πρέπει να παραμείνει εθελοντικός» δεν πρέπει να γίνει «ποτέ εξαναγκαστικός».

Η κίνηση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη, τον θέτει σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα είχε καλέσει όλους τους εργοδότες στη χώρα να απαιτήσουν οι εργαζόμενοί τους να εμβολιαστούν.

 

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments