Αρχική Videos ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νόμο για την προστασία του γάμου των ομόφυλων

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νόμο για την προστασία του γάμου των ομόφυλων

0

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο προστατεύει την ομοσπονδιακή αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων. «Σήμερα η μακρά αλλά αδυσώπητη πορεία προς τη μεγαλύτερη ισότητα προχωρά μπροστά, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ και πρόσθεσε και τα εξής: «Με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, η Γερουσία στέλνει ένα μήνυμα που πρέπει να ακούσει κάθε Αμερικανός: ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή ποιον αγαπάς, αξίζεις και εσύ αξιοπρέπεια και ίση μεταχείριση σύμφωνα με το νόμο».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 61 ψήφους υπέρ και 36 κατά ενώ απαιτούνταν 60 ψήφοι για να ψηφιστεί. Δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι ενώθηκαν με 49 Δημοκρατικούς και υποστήριξαν το νομοσχέδιο. Ένας Δημοκρατικός, ο Ραφαέλ Γουόρνοκ της Γεωργίας, απουσίαζε, όπως και δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές. Η Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει την έκδοση της Γερουσίας προτού σταλεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να υπογράψει το νόμο.

Ο Νο. 2 Δημοκρατικός της Βουλής των Αντιπροσώπων Στένι Χόγιερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Βουλή πιθανότατα θα εξετάσει την έκδοση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα. Περίπου 568.000 παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments