Αρχική Επικαιρότητα ΗΠΑ: Ένας στους τρεις υγειονομικούς παραμένουν ανεμβολίαστοι

ΗΠΑ: Ένας στους τρεις υγειονομικούς παραμένουν ανεμβολίαστοι

0
Syringes filled with a doses of Pfizer's coronavirus disease (COVID-19) vaccine are seen at a pop-up community vaccination center at the Gateway World Christian Center in Valley Stream, New York, U.S., February 23, 2021. @REUTERS/Brendan McDermid
Dodekanisos

Περίπου το 30% από τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία των ΗΠΑ – δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τρεις – παραμένουν μη εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ερευνητές των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που ανέλυσαν στοιχεία από 2.086 νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Λοιμωξιολογίας “American Journal of Infection Control”, αφορά στοιχεία έως τον φετινό Σεπτέμβριο. Μολονότι ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς υπάλληλους στα νοσοκομεία παρουσίασε αύξηση από 36% σε 60% μεταξύ Ιανουαρίου-Απριλίου 2021, αργότερα επιβραδύνθηκε σημαντικά, φθάνοντας το 70% τον Σεπτέμβριο. Πλέον, όμως, παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση.

Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι μεγαλύτερα στα νοσοκομεία παίδων (77%), καθώς και σε όσα βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές (71%), σε σχέση με εκείνα στα προάστια και στην περιφέρεια (63% έως 65%).

«Χρειάζονται πλέον σημαντικές έξτρα προσπάθειες, για να βελτιωθεί η εμβολιαστική κάλυψη του υγειονομικού προσωπικού και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού στους ασθενείς και σε άλλο υγειονομικό προσωπικό», υπογραμμίζει η επικεφαλής ερευνήτρια ιατρός Hanna Rezes του CDC.

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι «οι υγειονομικοί των νοσοκομείων παίζουν κρίσιμο ρόλο για τον επηρεασμό της εμβολιαστικής εκστρατείας στην ευρύτερη κοινότητα και επίσης οι ίδιοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τόσο να μολυνθούν όσο και να μεταδώσουν τον κορονοϊό στο περιβάλλον εργασίας τους. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των υγειονομικών, προκειμένου να προστατευθεί καλύτερα η δημόσια υγεία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments