Αρχική Videos ΗΠΑ: Εμβολιασμό ανηλίκων χωρίς γονική συναίνεση ζητάει Βουλευτής

ΗΠΑ: Εμβολιασμό ανηλίκων χωρίς γονική συναίνεση ζητάει Βουλευτής

0

Ο Δημοκρατικός βουλευτής του Κονέκτικατ Kevin Ryan πρότεινε νομοσχέδιο το οποίο θα απαιτεί από τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιάζονται χωρίς την άδεια των γονέων τους! Το μέτρο, το οποίο έχει παραπεμφθεί από την πολιτειακή Βουλή στη Μικτή Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, προτάθηκε για τη νομοθετική σύνοδο της πολιτείας του 2023. Δεν είναι σαφές εάν το νομοσχέδιο του Ράιαν, το οποίο είναι ένα από τα πολλά που προτάθηκαν για τη νομοθετική σύνοδο της πολιτείας φέτος, θα φτάσει σε τελική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης για εμβολιασμό στην πολιτεία είναι τα 18. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών χρειάζονται προφορική ή γραπτή συγκατάθεση από γονέα ή κηδεμόνα για να λάβουν εμβόλια.

Η Ουάσιγκτον, DC, ψήφισε νόμο το 2021 που επιτρέπει σε παιδιά ηλικίας 11 ετών και άνω να λαμβάνουν εμβόλιο χωρίς την έγκριση γονέα ή κηδεμόνα. Ωστόσο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε τον νόμο τον Μάρτιο του 2022, αφού διαπίστωσε ότι παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία και εμποδίζει την ικανότητα των γονέων να παρακολουθούν τα παιδιά τους για ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments