Αρχική Επικαιρότητα ΗΠΑ: Δωρεάν test και νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες

ΗΠΑ: Δωρεάν test και νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες

0
© Ruangwit Yumui | Dreamstime.com
Dodekanisos

Νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες καθώς και δωρεάν διαγνωστικά test, ανακοινώνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας και η απειλή της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Όχι» σε lockdown από τον Μπάιντεν «ναι» στην βοήθεια της επιστήμης

«Θα πολεμήσουμε αυτήν την παραλλαγή με τη βοήθεια της επιστήμης και με ταχύτητα, όχι με το χάος και τη σύγχυση», διαμηνύει ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας πως οι μολύνσεις θα αυξηθούν τον χειμώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ζητήσει από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αποζημιώσουν τους 150 εκατομμύρια πελάτες τους για το 100% του κόστους των μη συνταγογραφούμενων test κορονοϊού που θα κάνουν στο σπίτι, αναφέρουν αξιωματούχοι της Αμερικανικής διοίκησης. Την ίδια στιγμή, ζητάει να διαθέσουν δωρεάν επιπλέον 50 εκατομμύρια test μέσω των κλινικών και των κέντρων υγείας για τους ανασφάλιστους.

Τι ισχύει για τους ξένους ταξιδιώτες

Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν από τους ξένους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα να υποβάλλονται σε test μία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους, αντί για τρεις που ίσχυε, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής τους. Τα μέτρα για τη χρήση της μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα και τις δημόσιες συγκοινωνίες θα παραταθούν έως τις 18 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος εξετάζει επιπλέον μέτρα και τρόπους για να δώσει ώθηση στα test και τους εμβολιασμούς, τα οποία θα εξαρτηθούν από την σοβαρότητα της παραλλαγής, υπογραμμίζει η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προτρέπει όλους τους Αμερικανούς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να εμβολιαστούν ή να προβούν σε αναμνηστικές δόσεις για να πολεμήσουν την «Όμικρον». Ενώ θα αυξήσει τα οικογενειακά εμβολιαστικά κέντρα και θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα στα φαρμακεία.

Λιγότερο από το 60% πλήρως εμβολιασμένο στην Αμερική

Λιγότερο από το 60% του πληθυσμού της Αμερικής, ήτοι 196 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει εμβολιαστεί πλήρως. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των πλούσιων κρατών. Παρόλα αυτά η Αμερικανική διοίκηση λέει ότι άλλοι 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πληρούν τις προϋποθέσεις να εμβολιαστούν με αναμνηστικές δόσεις.

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments