Αρχική Videos ΗΠΑ: Αποσύρθηκε και επίσημα η εντολή εμβολιασμού στο στρατό

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε και επίσημα η εντολή εμβολιασμού στο στρατό

0

Αποσύρθηκε οριστικά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ η εντολή εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Πεντάγωνο. Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, επέβαλε την εντολή για όλα τα στρατεύματα τον Αύγουστο του 2021, λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο για την προστασία της στρατιωτικής ετοιμότητας.

Το τελευταίο διάστημα όμως, ακόμη και ορισμένοι από τους αρχικούς υποστηρικτές της απαίτησης, όπως ο Πρόεδρος των Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων Adam Smith, δήλωσαν ότι η εντολή δεν έχει πλέον νόημα. Έτσι το Κογκρέσο εισήγαγε μια διάταξη στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της άμυνας του 2023, μέσω της οποίας ζητούσε από τον Austin να ακυρώσει την εντολή (εντός 30 ημερών).

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρέμβαση των Ρεπουπλικανών οι οποίοι απείλησαν να μην υπογράψουν το σχετικό νομοσχέδιο. Μέχρι τα τέλη του 2022, σχεδόν 8.500 στρατιώτες είχαν απολυθεί επειδή αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Μόλις το 0,5 τοις εκατό των αιτημάτων θρησκευτικής εξαίρεσης έχουν εγκριθεί από τους Πεζοναύτες, ακολουθούμενο από 1 τοις εκατό για το Ναυτικό, 2,3 τοις εκατό για την Πολεμική Αεροπορία και το 6 τοις εκατό για τον Στρατό. Χιλιάδες αιτήματα δεν είχαν ακόμη εκδικαστεί πριν από την ανάκληση της εντολής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments