Αρχική Videos Ινδία: Ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ινδία: Ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

0

Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε ότι κανένα άτομο δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε «η σωματική αυτονομία και ακεραιότητα προστατεύονται βάσει του άρθρου 21 του Συντάγματος».

Πέρα από την απαγόρευση των αναγκαστικών εμβολιασμών, η έδρα έκρινε ότι μπορούν να δικαιολογηθούν αναλογικοί περιορισμοί στις προσωπικές ελευθερίες. Ωστόσο, λόγω ότι τα δεδομένα δείχνουν επί του παρόντος ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από μη εμβολιασμένα άτομα είναι «σχεδόν αντίστοιχος με αυτόν από τα εμβολιασμένα άτομα», πρότειναν να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα δεδομένα σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από το εμβόλιο θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν αμέσως. Η Ινδία έγινε  πρωτοσέλιδο  πέρυσι όταν αρνήθηκε να προσφέρει ασπίδα αστικής ευθύνης στην Pfizer ή τη Moderna, σε αντίθεση με χώρες όπως ο Καναδάς — ο οποίος εξακολουθεί να έχει ομοσπονδιακή εντολή εμβολίων και απαγόρευση ταξιδιού για τους μη εμβολιασμένους. Ως εκ τούτου, δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση μεταξύ των αρχών της Ινδίας και αυτών των κατασκευαστών εμβολίων. Αντίθετα, η Ινδία βασίστηκε στα δικά της εγχώρια εμβόλια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments