Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ικανοποίηση για το κοινό μέτωπο που συγκρότησαν Περιφέρεια και Δήμοι για...

Ικανοποίηση για το κοινό μέτωπο που συγκρότησαν Περιφέρεια και Δήμοι για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

0
Dodekanisos

Από την παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε την ανακοίνωση για το κοινό μέτωπο που συγκρότησαν η Περιφέρεια και οι δήμοι Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, για το δίκαιο αίτημα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Είναι λυπηρό όμως βέβαια πως έπρεπε να προκύψει μια τόσο μεγάλη και έκτακτη ανάγκη για να μπορέσουμε και κυρίως να θελήσουμε να ενώσουμε δυνάμεις για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ ενώ τα νησιά μας τους έχουν ανάγκη όχι μόνο τώρα αλλά από πάντα.
Κάποιοι δεν βρήκαν την πολιτική εντιμότητα να ενωθούν στην από 10-10-2019 εισήγηση του περιφερειακού μας συμβούλου κ.Παναγιώτη Κουνάκη, για τη έκδοση ψηφίσματος και την άσκηση πίεσης προς την φιλικά διακείμενη κυβέρνηση αλλά αναλώθηκαν σε ύβρεις και διχαστικά κηρύγματα περί κομματοφροσύνης για αυτό το μείζον θέμα. Τόσο ο κ. Κουνάκης όσο και ολόκληρη η παράταξη μας είχαν υποστεί τότε χυδαία επίθεση για την εισήγηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια πρόταση είχε γίνει από την περιφερειακό μας σύμβουλο και πριν λίγο καιρό.

Η πρόταση όμως από την Περιφέρεια και τους δήμους σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, έγινε εκ των υστέρων τώρα που τα δύσκολα είναι μπροστά μας . Τώρα που η τοπική οικονομία είναι μια ανάσα πριν από την κατάρρευση και ο τουρισμός θα περάσει μια από τις χειρότερες κρίσεις τους. Τώρα που επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα δοκιμαστούν.

Κάποιοι στην ανακοίνωση μας θα επιχειρήσουν να απαντήσουν ότι η κίνηση έγινε τώρα που είναι η κατάλληλη στιγμή, που τα νησιά και οι κάτοικοι τους είναι πιο ευάλωτα από ποτέ. Θα επικαλεστούν και την περιβόητη νησιωτικότητα.

Θα πρέπει να παραδεχθούν πως ενώνουν δυνάμεις και υποβάλλουν αίτημα, για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ βασιζόμενοι σε μια συγκυρία την οποία βαπτίζουν κατάλληλη στιγμή και ευκαιρία.

Αυτή είναι όμως αλήθεια και οφείλουμε να την αναδείξουμε.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο μας , δεν θα βάλουμε σε ζυγαριά την πατρότητα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών. Όλοι θέλουμε το καλό του τόπου μας και για αυτό αγωνιζόμαστε.

Ας ενώσουμε δυνάμεις για να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ. Όλοι μαζί. χωρίς διχασμό και διαχωρισμούς. Άλλωστε όλα τα νησιά όπου και αν βρίσκονται ( Επτάνησα, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο) έχουν τα ίδια προβλήματα και οι κάτοικοι τους τις ίδιες αγωνίες.

Ας προχωρήσουμε σήμερα λοιπόν σε αυτό που θα μπορούσαμε να το είχαμε διεκδικήσει και πετύχει …χθες .

Για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ο κ.Μανώλης Γλυνός δήλωσε:

« Είναι θετικό που υποβλήθηκε έστω και τώρα η πρόταση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Μας ικανοποιεί που συγκροτήθηκε κοινό μέτωπο, για να έχουν τα νησιά μας αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει. Για να έχουν ένα βάλσαμο οι νησιώτες για τις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν την πανδημία η οποία οδήγησε την οικονομία σε αδιέξοδο. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος χθες, αν οι προτάσεις μας είχαν γίνει δεκτές. Παρόλα αυτά χαιρόμαστε που έστω και σε αυτή την συγκυρία ενώνουμε δυνάμεις και προχωράμε»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments