Αρχική Videos Ηχηρό μήνυμα στη Δύση, Ρωσία και Κίνα ενισχύουν τη συνεργασία τους!`

Ηχηρό μήνυμα στη Δύση, Ρωσία και Κίνα ενισχύουν τη συνεργασία τους!`

0

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου έχουν αντέξει σε όλες τις δοκιμασίες και αποτελούν πρότυπο συνεργασίας μεταξύ μεγάλων δυνάμεων στον 21ο αιώνα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ μέσω βίντεο, όπως γράφει σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι ανυπομονεί για την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του στη Μόσχα την άνοιξη και ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Πεκίνου να αυξήσει τη στρατηγική συνεργασία με τη γείτονά του και «να είναι παγκόσμιοι εταίροι».

«Στο πλαίσιο των διογκούμενων γεωπολιτικών εντάσεων, η σημασία της ρωσο-κινεζικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης ως σταθεροποιητικής δύναμης αυξάνεται», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έδειξαν ωριμότητα, σταθερότητα και συνέχισαν να επεκτείνονται «δυναμικά». «το καλύτερο στην ιστορία».

Ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε επίσης τον Πούτιν ότι «η Κίνα ενόψει μιας απλής και καθόλου σαφούς διεθνούς κατάστασης είναι έτοιμη να αυξήσει τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία, να παρέχει ο ένας στον άλλον ευκαιρίες ανάπτυξης και να είναι παγκόσμιοι εταίροι».

Ο Κινέζος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στη Μόσχα την ερχόμενη άνοιξη. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βρούμε την ευκαιρία να συναντηθούμε προσωπικά», είπε ο Πούτιν. Τόνισε ότι αυτή η επίσκεψη «θα δείξει τη δύναμη των ρωσο-κινεζικών δεσμών σε βασικά ζητήματα στον κόσμο και θα γίνει το κύριο πολιτικό γεγονός της χρονιάς στις διμερείς σχέσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments