Αρχική Videos Ηχηρό μήνυμα Πούτιν στη Δύση η Ρωσο – Κινεζική συνεργασία, λένε ειδικοί...

Ηχηρό μήνυμα Πούτιν στη Δύση η Ρωσο – Κινεζική συνεργασία, λένε ειδικοί αναλυτές

0

Ηχηρό μήνυμα του Πούτιν προς τη Δύση αποτελεί η συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα, όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές. Δεν είναι μάλιστα τυχαία η νέα συνάντηση που είχε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, αυτή τη φορά με τον Κινέζο Υπουργό Άμυνας Λι Σανγκφού. Η συνάντηση έγινε πριν κλείσει μήνας από τη στιγμή που ταξίδι στη Ρωσία είχε πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπινγκ.

«Η ρωσο-κινεζική στρατιωτική συνεργασία βοηθά στην ενίσχυση των στρατηγικών και βασισμένων στην εμπιστοσύνη σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Πούτιν με αφορμή την επίσκεψη του Σανγκφού.

Χαιρέτισε την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου στον αμυντικό τομέα: «Νομίζω ότι είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας, ο οποίος ενισχύει τον βασισμένο στην εμπιστοσύνη, στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεών μας, των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Τα υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Κίνας ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες και πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Ρωσία τον Μάρτιο, όταν μεταξύ των θεμάτων ήταν η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας. Σημείωσε ότι ο Κινέζος υπουργός Άμυνας «έχει αρκετά πλούσιο πρόγραμμα εργασίας» στη Ρωσία. Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε. Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψή σας θα πραγματοποιηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Καλώς ήρθατε στη Ρωσία!». είπε ο Πούτιν.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments