Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Ιάλυσος – Καλαμάτα 0-0: Έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πατήσουν κορυφή οι «τοξοβόλοι»

Ιάλυσος – Καλαμάτα 0-0: Έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πατήσουν κορυφή οι «τοξοβόλοι»

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League (νότιος όμιλος), ο Ιάλυσος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ (0-0) με την Καλαμάτα στο «Οικονομίδειο» στάδιο και απώλεσε τεράστια ευκαιρία να σκαρφαλώσει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο τέλος της ημέρας όμως, κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Ταυτόχρονα το σύνολο του Βαγγέλη Χαντέ κρατάει μία πάρα πολύ θετική εμφάνιση απέναντι σε έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο Ιάλυσος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο ασκώντας ασφυκτική πίεση στην Καλαμάτα, η οποία με την σειρά της χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να ακολουθήσει τον ρυθμό των «τοξοβόλων». Στα αξιοσημείωτα ήταν πως οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία έκαστος, ώστε να προηγηθούν στο σκορ. Αρχικά, στο 17ο λεπτό ο Χατζησάββας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ταϊρή με δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την άλλη πλευρά, η Καλαμάτα απώλεσε μία πολύ μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Χέμπερτ υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα μέσα στην περιοχή, εξαπέλυσε το σουτ, όμως ο Ανδρούτσος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε πέφτοντας στην κλειστή αριστερή του γωνία. Ίδιο σκηνικό είχαμε και στο δεύτερο μέρος, μέχρι ένα σημείο. Ο μεν Ιάλυσος πατούσε καλύτερα, όμως δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία. Στον αντίποδα η Καλαμάτα ανέβασε ψηλά τις γραμμές της στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά ούτε εκείνη είχε να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και κάπως έτσι το ματς τελείωσε στην «λευκή» ισοπαλία (0-0).

Το φιλμ της αναμέτρησης: 

Στο 14ο λεπτό απείλησε με φάουλ ο Σουμπίνιο, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ανδρούτσου.

Στο 17′ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Ιάλυσο. Ο Χατζησάββας εξαπέλυσε αιφνιδιαστικό δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 20′ από εκτέλεση κόρνερ του Παπουτσογιαννόπουλου, η κεφαλιά την οποία πήρε ο Χατζησάββας κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταϊρή.

Στο 32′ η Καλαμάτα είχε την δική της μεγάλη στιγμή να προηγηθεί στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Χέμπερτ υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα, εξαπέλυσε το σουτ, όμως ο Ανδρούτσος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε πέφτοντας στην κλειστή αριστερή του γωνία.

Στο 52′ ένα μαρκάρισμα του Ρούσσου επέφερε κάποιες εντάσεις εντός αγωνιστικού χώρου, οι οποίες «έσβησαν» αστραπιαία. Ως συνέπεια των γεγονότων κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Νίκος Αναστόπουλος (προπονητής της Καλαμάτας), για διαμαρτυρία.

Ο Χριστόπουλος με το που εισήλθε στο ματς, δοκίμασε στο 80ο λεπτό σουτ, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ταϊρής.

Μακρινό σουτ του Σουμπίνιο στο 86′ δεν ανησύχησε ο Ανδρούτσος.

Από την σέντρα του Μαβίνγκα, η κεφαλιά του Αλεξόπουλου στο 87′ κατέληξε εύκολα στον Ανδρούτσο που μάζεψε.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιάς)

Βοηθοί: Θεόδωρος Γουρνιάς (Ανατολικής Αττικής) & Βασίλειος Παγουράς (Βοιωτίας)

Τέταρτος: Ελένη Αντωνίου (Ανατολικής Αττικής)

Παρατηρητής: Κώστας Ζανεττίδης (Δωδεκανήσου)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιάλυσος (Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράι, Τερζίου, Καρπαθάκης, Γιώργου (81′ Μανιώτης), Παπουτσογιαννόπουλος (90′ Σταθόπουλος), Ρούσσος, Παπαδόπουλος, Μαστραντωνάκης (78′ Χριστόπουλος), Χατζησάββας.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταϊρης, Μαβινγκα, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, ,Παπατολιός, Παυλίδης (86′ Νατσιόπουλος), Σουμπίνιο (95′ Καρούτης), Τριανταφυλλάκης (61′ Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (61′ Αλεξόπουλος), Χέμπερτ (86′ Μαρκόβσκι).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments