Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Έστειλε ηχηρό μήνυμα

Έστειλε ηχηρό μήνυμα

0
super_cup
Dodekanisos
Την πρώτη κούπα της χρονιάς κατέκτησε ο Ιάλυσος. Οι παίκτες του Νίκου Μαντικού παίζοντας καλύτερα από την ΑΕ Κω, επικράτησαν με 4 – 0, στον τελικό του Super Cup «Γεώργιος Τσοπανάκης», στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα και ενόψει του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Οι 1000 περίπου θεατές που έδωσαν το παρών σήμερα (Κυριακή) στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου, είδαν πως ο Ιάλυσος ήταν η καλύτερη ομάδα η οποία δίκαια επικράτησε. Κάποιος που δεν ήξερε σε ποιες κατηγορίες αγωνίζονται οι δυο ομάδες, το συμπέρασμα που θα έβγαζε είναι ότι ο Ιάλυσος είναι η ομάδα της Δ’ Εθνικής και όχι η ΑΕ Κως. Οι «βυσσινί» άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν είναι ακόμα έτοιμοι, ενώ έδειξαν ότι χρειάζονται και πολύ δουλειά αλλά και ενίσχυση ενόψει της συμμετοχής τους στην Δ’ Εθνική Κατηγορία. Οι παίκτες του Λεωνίδα Κούτσικα μπόρεσαν να φανούν στο διάστημα από το 15’ έως και το 25’. Σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι, ο Ιάλυσος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 7’
ο Παφιάκης έκανε μια σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί ήταν ο Πιτσουρδάκης που με κεφαλιά – πάσα έστρωσε τη μπάλα στον Σπάρταλη μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο τελευταίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 12’ ο Σταυλάς επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά. Οι αμυντικοί της ΑΕ Κω έδιωξαν αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κρομμύδα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή που σούταρε άστοχα.
Στο 16΄ο Αγγελόπουλος από τα 30 μετρα εκτέλεσε απευθείας φάουλ αναγκάζοντας τον Κεφάλα να αποκρούσει δύσκολα.
Στο 25’ μετά από φάουλ του Αγγελόπουλου, ο Σιώμος «έπιασε» ένα γυριστό από την μικρή περιοχή ανενόχλητος όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Πολύ καλή ευκαιρία για τους «βυσσινί».
27’ ΓΚΟΛ: Μετά από σέντρα του Σταυλά από τα αριστερά, ο Αλή Ογλού με δυνατό μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1 – 0)
Στο 37’ μετά από αντεπίθεση, ο Κρομμύδας απέφυγε δυο αντιπάλους και έφθασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Έκανε το πλασέ όμως η μπάλα του πήρε ύψος με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ.
Στο 41’ ο Πης με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
42′ ΓΚΟΛ: Ο Σπάρταλης κάνει το 2 – 0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Καρπαθάκη μέσα στην μεγάλη περιοχή.
Στο 46΄ ο Φυτάς με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ιάλυσου, «έβγαλε» σε θέση τετ α τετ τον Αγγελλόπουλο που πλάσαρε όμως ο Κεφάλας απόκρουσε σε κόρνερ.
47’ ΓΚΟΛ
Από λάθος της άμυνας της ΑΕ Κως (δεν έδιωξε κανείς), ο Παφιάκης «έκλεψε» τη μπάλα και σούταρε δυνατά στέλνοντας την στα δίχτυα για τρίτη φορά (3 – 0).
Στο 66’ ο Ζαμάγιας με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (άουτ).
Στο 68’
ο Παπαδόπουλος έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Αλή – Ογλού σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε στον Γιορμπαλίδη με αποτέλεσμα να μην έχει δύναμη για να απειλήσει τον τερματοφύλακα.
Στο 74’ ο Μαριάς από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε ανάμεσα από δυο παίκτες όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελαφρώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι (άουτ)
76’ ΓΚΟΛ
Ο Αλή – Ογλού βρήκε τον Παφιάκη αριστερά μέσα στην περιοχή και αυτός με ένα εντυπωσιακό διαγώνιο ψηλοκρεμαστό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4 – 0. Ήταν ένα πανέμορφο γκολ.
Στο 78’ ο Αξιώτης με κάθετη πάσα βρήκε τον Αλή – Ογλού σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ του τελευταίου εξουδετέρωσε ο Ντιμιτρίεβιτς.
Στο 79’
ο Πης έκανε ένα ωραίο σουτ από το ύψος σχεδόν της μεγάλης περιοχής όμως ο Κεφάλας απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Σάββα Τσοπανάκη και η εποπτεία των “βοηθών” του κ. Κασιώτη και Στέργου Γιακουμάκη.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Κεφάλας, Μαλλιάκας, Σταυλάς (62’ Παπαδόπουλος), Μαριάς, Πιτσουρδάκης (71’ Σαχίνης), Κρομμύδας, Παφιάκης, Μπιγκό, Αλή – Ογλού, Γαιτάνος (50’ Αξιώτης), Σπάρταλης
ΑΕ ΚΩΣ: Ντιμιτρίεβιτς, Σότα, Γιορμπαλίδης, Καρπαθάκης (53’ Οικονόμου), Σιώμος, Φυτάς, Ζιώγας, Χατζηαντωνίου, Αγγελόπουλος (62’ Μαργαρίτης), Πης, Ζαμάγιας 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments