Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Η βράβευση των πρωταθλητών!

Η βράβευση των πρωταθλητών!

0
karotsi vravefsi2
Dodekanisos

Στο δημαρχιακό μέγαρο βρέθηκαν χθες το πρωί οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδας. Ο λόγος φυσικά για τον Α.Σ. Δωδεκάνησος, τα μέλη του οποίου τιμήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου για τη μεγάλη επιτυχία του και φέτος στις διοργανώσεις της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Οι αθλητές και τα μέλη της ροδίτικης ομάδας στο μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο πήραν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά. Με τη σειρά της η ομάδα μας παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα φωτογραφία σε κάδρο της φετινής ομάδας, ένα δώρο που ενθουσίασε αρκετά τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια τα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή εκδήλωση:
«ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ… ΠΡΩΤΩΝ»
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας. Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τις επιτυχίες σας, είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι ιδιαίτερη τιμή για μας που είστε μαζί μας. Η εκδήλωση είναι λιτή και σεμνή αλλά με ιδιαίτερο βάρος και σημασία. Είστε οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι Ελλάδας, αλλά είστε πρωτοπόροι στη ζωή. Δίνετε το φωτεινό παράδειγμα σε όλη την κοινωνία μας. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, τα καταφέρνετε πάντα μία χαρά και αυτό σας τιμάει ιδιαίτερα. Είστε μία ομάδα δεμένη σε όλους τους τομείς και αυτό σας βοηθάει να πετύχετε τους στόχους σας. Η φετινή σας επιτυχία αποδεικνύει ότι η περσινή σας πορεία δεν ήταν συγκυριακή και σας καταξιώνει στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και του αθλητισμού. Πραγματικά νιώθουμε υπερήφανοι για σας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είστε μία ένεση αισιοδοξίας για όλους και εμείς σαν Ρόδος παίρνουμε ένα κομμάτι της δόξας σας. Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Με αγάπη και φροντίδα θα σταθούμε δίπλα στον Α.Σ. Δωδεκάνησος. Σας ζητώ να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε και σας έχει καταξιώσει σε όλη την Ελλάδα. Όλοι πλέον μιλάνε για σας. Είστε οι πρώτοι των πρώτων».
«Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου από την 1η Σεπτεμβρίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος είπε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τα παιδιά που έφεραν και πάλι στην κορυφή τον Α.Σ. Δωδεκάνησος. Η εκτίμηση μας στα πρόσωπα σας είναι τεράστια. Ξέρουμε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε είναι πολλές και δυστυχώς πρέπει ορισμένες φορές να πείσουμε κάποιους γι’ αυτό που θεωρείται αυτονόητο. Θεωρώ ότι υπήρχαν οι δυνατότητες για να σας δώσουμε μεγαλύτερη βοήθεια. Αυτό που κατορθώσατε ξανά είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό. Ανήκει αποκλειστικά στη δύναμη της ψυχής σας. Είχατε μία ατυχία στη ζωή σας, αλλά παρόλα αυτά δεν το βάλατε κάτω. Ξεπεράσατε και τον εαυτό σας και θεωρώ ότι είστε παράδειγμα για όλους μας. Ο μεγάλος στόχος είναι να βγουν όλα τα παιδιά με κινητικά προβλήματα από τα σπίτια τους και εσείς είστε αυτοί που θα τους τραβήξετε στο γήπεδο, θα τους βγάλετε από τους τέσσερις τοίχους και θα πορευθείτε μαζί. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την προσπάθεια που κάνει ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, έχουν δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα παραγόντων. Με τον κ. Διακογεωργίου είχαμε συνεργαστεί και στην Ε.Π.Σ.Δ. πριν από πολλά χρόνια, είναι άνθρωπος του αθλητισμού και εύχομαι να συνεχίσετε την προσπάθεια σας. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες σε όλους σας».
«ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ»
Ο αντιδήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σάββας Διακοσταματίου ανέφερε: «Σας δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις μεγάλες επιτυχίες σας και εύχομαι καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και τα επόμενα χρόνια. Η επιτυχία πάνω απ’ όλα είναι η συμμετοχή και η δραστηριότητα στα αθλητικά δρώμενα. Δεν πρέπει να σκέφτεστε ότι είστε σε αμαξίδιο εξαιτίας ενός ατυχήματος. Θα έχετε τη στήριξη του Δήμου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει το νομοσχέδιο και να μας επιτραπεί να βοηθάμε τα αθλητικά σωματεία, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα τρία τελευταία χρόνια».
«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ»
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μιχάλης Δρακιού υπογράμμισε: «Επιτυχία που επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαία. Εγώ αυτό πιστεύω. Η δουλειά που γίνεται απ’ όλους στον Α.Σ. Δωδεκάνησος είναι πραγματικά εκπληκτική. Από τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοικούσα επιτροπή. Υπάρχει προγραμματισμός και πλέον η ομάδα απολαμβάνει το σεβασμό όλων. Σας αξίζουν πολλά μπράβο, αναβαθμίσατε το μπάσκετ και έχετε κάνει όλη την Ελλάδα να μιλάει για εσάς. Για τη Ρόδο και τον Α.Σ. Δωδεκάνησος. Από τη στιγμή που ήρθε το αίτημα για να σας βοηθήσουμε, δεν φέραμε καμία αντίρρηση να στηρίξουμε όπως μπορούμε την ομάδα. Με τον κ. Διακογεωργίου υπάρχει μία άριστη συνεργασία, έχω ζητήσει πολλές φορές τις συμβουλές του και τον ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια του».
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Α.Σ. Δωδεκάνησος Κάλλιστος Διακογεωργίου υπογράμμισε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ρόδου κ. Κουσουρνά για την πρόσκληση τιμής που έκανε στην ομάδα μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Διακοσταματίου για τη στήριξη του, παραχωρώντας το γήπεδο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ευχαριστούμε θερμά τον αντιπέριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ., Φώτη Χατζηδιάκο και τον εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού και φίλο μου Μιχάλη Δρακιού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά αυτά ήταν μόνα τους. Μόνοι τους έκαναν προπονήσεις, μόνοι τους έκαναν τους διοικούντες, μόνοι τους πήγαιναν ταξίδια, μόνοι τους φούσκωναν τα λάστιχα και μόνοι τους ήταν στις αποστολές. Είχαν όμως διάθεσή, όρεξη και πίστη στις δυνάμεις τους. Είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και στον παράγοντα άνθρωπο και στον αθλητισμό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους συνεργάτες μου.
Τον κ. Μανώλη Ευσταθίου ως γενικό αρχηγό της ομάδας, τον κ. Μάκη Δούβαλη ως εκπρόσωπο Τύπου και επικοινωνίας, τον αντιπρόεδρο της διοικούσας επιτροπής κ. Τάκη Καλούδη, τον κ. Κώστα Στυλιανού, τον κ. Παναγιώτη Κουνάκη και την κ. Έλενα Κουνάκη για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν. Ειδική μνεία θέλω να κάνω στους προπονητές μας τον Γιώργο Χατζηκαλημέρη και τον Βαγγέλη Χατζηαντωνίου, οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς στην ομάδα και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορέσουμε να πάμε ψηλά. Δεν έχω παράπονο από κανέναν. Το διάστημα που είμαστε στην ομάδα, οτιδήποτε το χρειαστήκαμε, το είχαμε και με το παραπάνω. Τα παιδιά κάποτε ήταν μόνα τους σ’ αυτό που έκαναν, αλλά τώρα λειτουργούμε πολύ καλύτερα από πολλές ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών στους αρτιμελείς. Τα παιδιά είναι άξια γι’ αυτό που κάνουν. Τη λέξη ΑΜΕΑ την έχω καταργήσει από το λεξικό μου. Δεν υπάρχει καμία αναπηρία, ούτε ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι η επιτυχίας μας έγκειται στο γεγονός ότι ο καθένας δούλεψε σκληρά από την πλευρά του. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς και πλέον το όνομα του Α.Σ. Δωδεκάνησος ακούγεται παντού. Στο φάιναλ-φορ της Θεσσαλονίκης υπήρχε διαρκής ενημέρωση από το ραδιόφωνο και πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει πολλούς νέους φίλους και όχι μόνο στα Δωδεκάνησα. Από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αλλάξει η σκυτάλη στην Περιφέρεια και στον Δήμο, θεωρώ ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Θέλουμε να παίξουμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήδη έχουμε δηλώσει συμμετοχή.
Θέλουμε να φέρουμε όλα τα παιδιά που είχαν ατύχημα στο γήπεδο. Να έρθουν δίπλα μας, να μας γνωρίσουν και να γίνουν μία οικογένεια μαζί μας. Όλα αυτά τα παιδιά μου δίνουν δύναμη και σε μένα προσωπικά και στη διοικούσα επιτροπή. Είμαστε μία οικογένεια, μία ιδέα. Η ομάδα αυτή έχει γίνει οικογένεια και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους αθλητές. Επίσης ευχαριστώ τα Μ.Μ.Ε. και όλο το προσωπικό του Δήμου για τη χαρά και την τιμή που μας έκαναν».
«ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ»
Ο προπονητής του Α.Σ. Δωδεκάνησος Γιώργος Χατζηκαλημέρης, ο οποίος μαζί με το συνεργάτη του Βαγγέλη Χατζηαντωνίου εργάστηκαν αφιλοκερδώς στην ομάδα, ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας κάνατε και μας τιμάτε. Όπως έχουμε ξαναπεί, όλο αυτό ξεκίνησε σαν μία ιδέα, έγινε παρέα και κατέληξε μία μεγάλη ομάδα. Εμείς ζητάμε στη στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας.
«ΖΗΤΑΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»
Ο αρχηγός και ψυχή του Α.Σ. Δωδεκάνησος Μιχάλης Χατζηδημητρίου μίλησε για τον τίτλο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα: «Σας ευχαριστούμε θερμά όλοι για την τιμή που μας κάνατε. Ακούω όλους να μιλάτε για το κομμάτι του αθλητισμού και του μπάσκετ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένα άτομο με αναπηρία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Μας έχουν αποκλείσει από τις τράπεζες, μας δυσκολεύουν στους δρόμους με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια και στις ράμπες και όσο περνούν τα χρόνια, πιστεύω ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Εμείς δεν ζητάμε πολλά. Να μας υπολογίζουν μόνο και όλα τα έργα είναι προσβάσιμα σε όλους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν έχω πάει σινεμά στη Ρόδο, δεν έχουμε μπει σε λεωφορείο. Για το αθλητικό σκέλος, από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Κάλλιστος Διακογεωργίου και όλη η διοικούσα επιτροπή έχουν γίνει άλματα προόδου και η ζωή μας έγινε πιο εύκολη. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την προσπάθεια τους και αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι απλά να μας σεβαστεί σε τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας».
«ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Ο αθλητής του Α.Σ. Δωδεκάνησος Χρήστος Μιχαήλου υποστήριξε: «Εκπροσωπώντας όλους τους συναθλητές μου, θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε. Θέλουμε να ξέρετε ότι στην ομάδα γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μας και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής. Σε καθημερινή βάση, όλοι δουλεύουμε σκληρά και τα αποτελέσματα φάνηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».

 

φωτογραφία: Δημήτρης Μπιλιάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments