Αρχική Αθλητικά νέα Η βαθμοθηρία και η ισοπέδωση συνεχίζεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

Η βαθμοθηρία και η ισοπέδωση συνεχίζεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

0
@GAZZETTA.GR
Dodekanisos
Θα βαρεθώ να τα γράφω. Όμως, περισσότερο έχω βαρεθεί που μετά από κάθε παιχνίδι απαξιώνεται η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Πριν περάσουμε στο ρεζουμέ ας δούμε μερικά χθεσινά αποτελέσματα σε Premier League, La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Πορτογαλία, Ολλανδία και Αργεντινή.

Παραθέτω:

Ρεν – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0, Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2, Μπάγερν Μονάχου – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2, Μπενφίκα – Πορτιμονένσε 0-1, Άγιαξ – Ουτρέχτη 0-1, Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 2-1 και φυσικά Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0. Δεν θα κάνω ανάλυση των παιχνιδιών. Τα αποτελέσματα ομιλούν από μόνα τους. Βέβαια αν δείτε τι γράφουν τα ΜΜΕ στο εξωτερικό γι’ αυτά τα αποτελέσματα θα απορήσετε. Ναι μεν γίνεται κριτική αλλά όχι σε βαθμό απαξίωσης και ισοπέδωσης όπως στην Ελλάδα. Δεν τα ευχαριστιόμαστε τα ματς. Άπαντες δηλώνουν φίλαθλοι. Σε κάθε στραβό αποτέλεσμα δείχνουν τι πραγματικά είναι. Προκαλούν την ισοπέδωση και την απαξίωση στον βωμό της νίκης και της βαθμοθηρίας. 

Είναι ακόμα η αρχή, ο απολογισμός γίνεται στο τέλος της σεζόν

Ας εκφράσω κάποιες σκέψεις για το δικό μας ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων. Αρχικά η ισοπαλία ήταν καλό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό και άσχημο για τον Ολυμπιακό. Από την μία ο μεν Παναθηναϊκός έφυγε με βαθμό από μία δύσκολη έδρα. Ουσιαστικά αν και με απουσίες, έπαιξε το παιχνίδι του, απορρόφησε την πίεση του αντιπάλου και βάση εικόνας πήρε το 0-0. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν νωχελικός, κουρασμένος και εγκλωβισμένος στο ίδιο του το σύστημα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν διάβασε σωστά τον αγώνα. Το αντίθετο έκανε ο Γιοβάνοβιτς. Τελεία. Μην ξεχνάμε πως είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς. Η σούμα γίνεται στο τέλος. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν και τα play offs. Δεν χάλασε ο κόσμος με ένα «Χ» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και ας περνάει περίοδο κρίσης. Ένα ντέρμπι είναι ντέρμπι. 

Τα καπνογόνα δεν είναι ανακάλυψη του 2021

Όσο για τα καπνογόνα. Αλήθεια τώρα, μετά από 15 και βάλε χρόνια διαπιστώσαμε ότι χαλούν τον ρυθμό και την ατμόσφαιρα ενός παιχνιδιού; Είναι αστείο αυτό που λέγεται. Δεν συμφωνώ με την χρήση τους, αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Ας παραθέσω μία φωτογραφία από χθεσινό παιχνίδι στην Σουηδία. 
 

Πήραν «φωτιά» τα πληκτρολόγια!

Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει μετά από κάθε ντέρμπι. Όλοι ψάχνουν δικαιολογίες για το αποτέλεσμα. Γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων και απαξιώσεις σε νίκες! Στην κυριολεξία πήραν «φωτιά» τα πληκτρολόγια! Διάβασα στο twitter, καλύτερα να είχε ηττηθεί ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε και να κέρδιζε στο ντέρμπι. Τραγικότατη τοποθέτηση. Ας το γράψω για ακόμα μία φορά. Η Ευρώπη είναι το γλυκό, το επιδόρπιο, το παντεσπάνι. 

Τέλος ξεχνάμε κάτι βασικό. Όταν ποδοσφαιριστές και προπονητές αναφέρονται στην δήλωση «κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό», ουδείς δίνει βάση. Δεν είναι ακόμα μία τυπική δήλωση. Στο γήπεδο παίζουν δύο ομάδες και 22 ποδοσφαιριστές. Κατάφερε ο Παναθηναϊκός να σταθεί όρθιος στο Φάληρο; Μαγκιά του. Η μαγκιά του Ολυμπιακού ήταν το 3-0 μέσα στην Τουρκία. Αν καταλάβατε την διαφορά έχει καλώς. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments