Αρχική Αθλητικά νέα Η UEFA οραματίζεται EURO με 32 ομάδες από το 2028

Η UEFA οραματίζεται EURO με 32 ομάδες από το 2028

0
A large football is seen outside of Wembley stadium in London, Friday, July 9, 2021. The Euro 2020 soccer championship final match between Italy and England will be played at Wembley stadium on Sunday. (AP Photo/Frank Augstein)
Dodekanisos

Την ώρα που όλος ο κόσμος αδημονεί για τον μεγάλο τελικό του EURO ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία, η UEFA κάνει άλλες σκέψεις. Συγκεκριμένα στις τάξεις της εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις ομάδες σε μελλοντικές διοργανώσεις. 

Μετά την φετινή διοργάνωση του EURO και το νέο σύστημα διεξαγωγής σε 11 πόλεις, η UEFA οραματίζεται τουρνουά με 32 ομάδες στο μέλλον. Την ώρα που ο πρόεδρος της UEFA είχε τονίσει πως δεν θα υπάρξει πάλι EURO σε τόσες πολλές πόλεις. «Δεν θα στηρίξω τέτοιο πλάνο στο μέλλον. Δεν είναι τόσο σωστό μερικές ομάδες να κάνουν 10.000 χιλιόμετρα και άλλες 1.000», είχε τονίσει. Παρόλα αυτά φαίνεται διατεθειμένος να αυξήσει τις ομάδες στη διοργάνωση. 

Σύμφωνα με την «L’Équipe» στην UEFA σκέφτονται να μεγαλώσουν την λίστα των ομάδων σε 32 από το 2028. Αξίζει να σημειωθεί πως η UEFA από 16 επέκτεινε σε 24 τους συμμετέχοντες στο EURO 2016. Ο λόγος που θέλουν να επεκτείνουν τις ομάδες είναι να μη συγκρούονται οι μεγάλες ομάδες από την αρχή του τουρνουά. Αυτό συνέβη φέτος στον έκτο όμιλο (Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία). Επιπλέον η UEFA φαίνεται πως θέλει να βαδίσει στα χνάρια της FIFA. Στην Διεθνής ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γίνονται σκέψεις για επέκταση των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο από 32 σε 48. 

Όσο για το EURO 2028 φαβορί για την φιλοξενία φαντάζει η Ιταλία. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments