Αρχική Αθλητικά νέα Η Τσέλσι «λύγισε» την Βιγιαρεάλ και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

Η Τσέλσι «λύγισε» την Βιγιαρεάλ και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

1
Φωτογραφία: athina984.gr
Dodekanisos

Η Τσέλσι επικράτησε της Βιγιαρεάλ 6-5 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης. 

Στη «ρωσική ρουλέτα» κρίθηκε ο πρώτος Ευρωπαϊκός τίτλος της χρονιάς. Στο «Windsor Park» του Μπέλφαστ, η Τσέλσι «λύγισε» την Βιγιαρεάλ 6-5 στα πέναλτι και κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της. 

Ήρωας για τους «μπλε» ο τερματοφύλακας Κέπα Αριθαμπαλάγα. Ο Βάσκος τερματοφύλακας σταμάτησε τις εκτελέσεις των Μαντί και Αλμπιόλ και «χάρισε» το τρόπαιο στην Τσέλσι. Απόλυτη δικαίωση για τον Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός πέρασε στο 119′ της παράτασης τον Κέπα στην θέση του Μεντί και ο Βάσκος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Για τους «μπλε» είχε αστοχήσει ο Κάι Χάβερτς

Στα του ματς η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με τον Χακίμ Ζιγές στο 27′. Ισοφάρισε για την Βιγιαρεάλ στο 73′ ο Ζεράρ Μορένο. Ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» του Ουνάι Έμερι ήταν άτυχο στην κανονική διάρκεια, καθώς δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρια του Μεντί. 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί (119′ Κέπα), Σαλόμπα, Ζουμά (65′ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (83′ Αθπιλικουέτα), Καντέ (65′ Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Αλόνσο, Ζίγιες (43′ Πούλισικ), Βέρνερ (65′ Μάουντ), Χάβερτς.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ασένχο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (58′ Εστουπινιάν), Γιέρεμι, Καπού (70′ Γκασπάρ), Τριγέρος (70′ Γκόμεθ), Μορένο (85′ Μορλάνες), Ζεράρ Μορένο, Ντιά (85′ Ράμπα).

Αριθμοί για τους λάτρεις της στατιστικής

Έχουν διεξαχθεί 47 τελικοί Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Μόλις οι τρεις έφτασαν στην διαδικασία των πέναλτι. Και στις τρεις συμμετείχε η Τσέλσι. Το 2013 και το 2019 είχε ηττηθεί από Μπάγερν και Λίβερπουλ αντίστοιχα. Χθες (11/8) νίκησε τη Βιγιαρεάλ με 6-5 στα πέναλτι. 

Ο Τόμας Τούχελ σε μόλις 31 ματς στον πάγκο της Τσέλσι κατέκτησε Champions League και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Ο Γερμανός τεχνικός παραμένει αήττητος απέναντι σε συλλόγους από την Ισπανία. Σε εννιά ματς μετράει τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες. 

Για τρίτη διαδοχική χρονιά το Σούπερ Καπ Ευρώπης κατέκτησε ομάδα με Γερμανό προπονητή. Είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις του Γιούργκεν Κλοπ με Λίβερπουλ (2019) και του Χάνσι Φλικ με Μπάγερν Μονάχου (2020). 

Η Τσέλσι στην πέμπτη της συμμετοχή σε τελικό κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Το πρώτο ήταν 1998 όταν είχε κερδίσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Ενώ στις άλλες τρεις περιπτώσεις είχε ηττηθεί (2012, 2013, 2019). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] πρώτος επίσημος ευρωπαϊκός τελικός είναι γεγονός. Η Τσέλσι βρέθηκε αντιμέτωπη της Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο του […]