«Η θητεία μου δεν έχει λήξει ακόμα λόγω του στρατιωτικού νόμου!»

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση του ότι δεν έχει λήξει ακόμα η προεδρική του θητεία, εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:
«Τα πέντε χρόνια μου στο προεδρικό γραφείο δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Λόγω του στρατιωτικού νόμου, συνεχίζονται. Δεν μπορώ να αξιολογήσω τη δουλειά μου. Αυτό δεν είναι ηθικό. Νομίζω ότι μια άποψη από το πλάι είναι πάντα πιο δίκαιη και δεν πρόκειται να διαφωνήσω με αυτήν την άποψη. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Είμαι υπερήφανος που είμαι πρόεδρος της Ουκρανίας», είπε.

Σημειώνεται ότι οι Peter Stano, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Εξωτερικές Υποθέσεις, τόνισε ότι «η Ουκρανία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ελεύθερες εκλογές γιατί δέχεται επίθεση από ρωσικούς πυραύλους, drones και βόμβες και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός και εκτός των συνόρων της». Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Ντένις Μαλιούσκα πιστεύει ότι «ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δεν θα χάσει τη νομιμότητά του μετά τη λήξη της πενταετούς θητείας του στις 21 Μαΐου 2024 και οι εξουσίες του θα συνεχιστούν μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος αρχηγός του κράτους».

Το ζήτημα της νομιμότητας της εξουσίας απουσία βουλευτικών και προεδρικών εκλογών είναι επί του παρόντος ένα καυτό θέμα στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Verkhovna Rada (Βερχόβνα Ράντα) Alexander Dubinsky (Ολεκσάντρ Ντουμπίνσκι) ισχυρίστηκε ότι η εξουσία του Zelensky έληξε στις 21 Μαΐου και δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος παράτασής της. Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε ότι οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου ανησυχούν επίσης για το τέλος των προεδρικών καθηκόντων του Ζελένσκι.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments