Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Η θέση της ΕΠΣΔ για τα επεισόδια

Η θέση της ΕΠΣΔ για τα επεισόδια

0
epsd
Dodekanisos

Επίσημη θέση για τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του πρόσφατου τελικού του κυπέλλου, πήρε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Δωδεκανήσου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε έκτακτη συνεδρίαση συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, με αφορμή τα όσα διαδραματιστήκαν κατά την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Δωδεκανήσου.
Πριν από την αναφορά στα γεγονότα, τα μέλη της Διοίκησης της ΕΠΣΔ συνεχάρησαν την ομάδα του ΓΑΣ Ιάλυσος για την κατάκτηση του Κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος», καθώς και την ομάδα του Διαγόρα.
Μεταξύ των άλλων, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΠΔ, αναφέρθηκαν τα εξής:
Η ΕΠΣΔ είχε προβεί σε όλες τις απαιτούμενες/προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα.
2) O τελικός διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Ρόδου που διαθέτει άδεια καταλληλόλητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων.
3) Σε συνεννόηση με την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, αποφασίστηκε από κοινού με την διοίκηση της ΕΠΣΔ, όχι μονό η παρουσία της Αστυνομίας, αλλά και η αναβολή κατά μια ήμερα διεξαγωγής του αγώνα, προκειμένου να υπάρχει επαρκής αστυνομική δύναμη.
4) Εκφράζουμε την συμπάθεια μας στους τραυματίες αστυνομικούς, στους οποίους και ευχόμαστε καλή ανάρρωση.
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου θέλει να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στους εξής:
Όλες τις ακαδημίες και τα μικρά παιδιά για την παρουσία τους στον τελικό καθώς και τις μεικτές μας ομάδες.
Όλους τους συντελεστές του αγώνα που βοήθησαν στην διεξαγωγή του (διαιτησία, παρατηρητές αγώνα).
Τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και των δυο ομάδων για την συμπεριφορά τους, και ιδιαίτερα τα στελέχη του «Διαγόρα» Μανώλη Μπάτη και Μαίο Καμπουράκη (που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορίας του Διαγόρα, οι οποίοι προσπάθησαν τα μέγιστα για την μη περαιτέρω εκτροπή των επιτήδειων) καθώς και όσους τίμησαν μέχρι το τέλος την εθιμοτυπική διαδικασία έως και την απονομή των τίτλων, παρά τα όσα έκτροπα συνέβησαν.
Ευχαριστούμε τέλος τους επισήμους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, τα ΜΜΕ, τους υπαλλήλους του γηπέδου και την διοίκηση του ΔΟΠΑΡ.
Η Διοίκηση της ΕΠΣΔ στηρίζοντας το ευ αγωνίζεσθε θέλει να απομονωθούν τα κακώς κείμενα που με την φυσική τους παρουσία προκάλεσαν τα επεισόδια, αλλά και εκείνους που μέσα από το διαδίκτυο προκαλούν προστριβές, εντάσεις, βωμολοχούν και φανατίζουν με τα γνωστά αποτελέσματα (ηθικοί αυτουργοί)
Η διοίκηση της ΕΠΣΔ προκειμένου να προασπίσει το κύρος της, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην πειθαρχική επιτροπή, η οποία και θα επιβάλει τις όποιες ποινές αντιστοιχούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Τέλος , η ΕΠΣΔ αποφάσισε:
1) Να διαβιβάσει την παρούσα ανακοίνωση μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό που έχει στη διάθεση της, από τον συγκεκριμένο αγώνα, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για περαιτέρω έρευνα καθώς και τις αποφάσεις της πειθαρχικής που θα εκδοθούν.
2) Αντιπροσωπεία της ΕΠΣΔ μαζί με την νομικό σύμβουλο της, θα επισκεφθούν άμεσα τις Εισαγγελικές αρχές της Ρόδου σχετικά με τα έκτροπα που σημειωθήκαν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments