Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Η Τελχινίδα είναι παντού!

Η Τελχινίδα είναι παντού!

0
Dodekanisos

Ο Ροδιακός Σύλλογος Φίλων Πετοσφαίρισης ‘Τελχινίς’ συμπληρώνει φέτος 15 χρονιά από την ίδρυσή του. Αυτά τα χρόνια στα τμήματα του, βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, έχουν προπονηθεί περισσότεροι από 1500 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών. Τα περισσότερα από αυτά ήταν μικρά παιδιά που μέσα στις ακαδημίες της Τελχινίδας έμαθαν να παίζουν βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ αποκομίζοντας σπουδαία οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία, την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή τους.

Είχαμε τη χαρά να δούμε αθλητές και αθλήτριές μας να διακρίνονται σε πανελλήνιες και τοπικές διοργανώσεις, να καλούνται σε προπονήσεις αναπτυξιακών τμημάτων της εθνικής ομάδας και νιώσαμε υπερήφανοι όταν αγωνίστηκαν με το εθνόσημο στη φανέλα τους, καμαρώσαμε χρυσά μετάλλια σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων αλλά κυρίως νιώθουμε ικανοποίηση που τόσα πολλά νεαρά παιδιά και ενήλικες έκαναν την άθληση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους και απολαμβάνουν τα οφέλη της.

Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι στα παιδιά του συλλόγου μας που αγωνίζονται μακριά από το νησί μας: Η αθλήτριά μας Ειρήνη Κακλαμάνου, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο φετινό πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων με τη Σχολή Μωραΐτη αγωνίζεται στη μακρινή Βραζιλία εκπροσωπώντας με το σχολείο της τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Το ταλέντο και η αγωνιστική απόδοση της Ειρήνης στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων το 2019-2020 με την Τελχινίδα και οι άριστες μαθητικές της επιδόσεις έφεραν τη μεταγραφή της με υποσχετική στον Μίλωνα Ν. Σμύρνης και την πλήρη υποτροφία στη Σχολή Μωραΐτη, με στόχο τη διάκριση του σχολείου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Ήδη έχουν προκριθεί στα καλύτερα 8 σχολεία του κόσμου και θα αγωνισθούν για μια θέση στους ημιτελικούς. Η Σταματίνα Γκιζέττη με συμπαίκτρια την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία κοριτσιών κ17 Ελπίδα Πιτσιγκόνη  θα αγωνισθεί στη Θεσσαλονίκη στο τουρνουά KALAMARIA OPEN του North Area Circuit. Τα δύο κορίτσια, εθνική ομάδα Κ20 και Κ18, βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τα αντίστοιχα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Δημήτρης Καλιόζης, πρωταθλητής Ελλάδας το 2021 στο μπιτς βόλεϊ στην κατηγορία Κ17 (Παίδες) προετοιμάζεται εντατικά σε Ρόδο και Κω με συμπαίκτη τον Γιάννη Καρδούλια (Κω) αφού έχουν επιλεγεί ως Εθνική ομάδα  εν όψη των πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Κ20 και Κ18.

Οι περσινές πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου Κ17 στο μπιτς βόλεϊ Νικολέτα Γκίκα και Κάλλια Θαρρενάκη βρίσκονται στην Βάρκιζα όπου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία, στις νεάνιδες, αγωνιζόμενες στο τουρνουά VARKIZA – ENSO ATHENS JUNIORS OPEN.

Ο Ηλίας Ρέγκλης, μαζί με τον συμπαίχτη του από την Αθήνα Βίκτωρα Μηλιώνη αφού την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησαν στην Αθήνα το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ iBeach Tournament στην κατηγορία Silver Men θα αγωνισθούν αυτό το σαββατοκύριακο στην Καστοριά στο KASTORIA ERREA JUNIORS OPEN στην κατηγορία των εφήβων.

Και τέλος η Φαμπιόλα Τερζίου, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2019 στο μπιτς βόλει στην κατηγορία Νεανίδων (Κ19), αυτές τις μέρες προπονείται με ομάδα της Α1 και αξιολογεί τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει από ομάδες των μεγάλων κατηγοριών βόλεϊ. Στα παραπάνω ‘παιδιά’ μας αλλά και στους περισσότερους από 100 αθλούμενους που προπονούνται μαζί μας αυτό το καλοκαίρι ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments