«Η τεχνολογία AI θα είναι εξυπνότερη από οποιονδήποτε άνθρωπο»

0
Dodekanisos

Iσχυροί ηγέτες της τεχνολογίας και άλλα δημόσια πρόσωπα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, ο οποίος δεν έμεινε ποτέ σιωπηλός για το θέμα. Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα είναι σύντομα σε θέση να ξεπεράσει ακόμη και τους πιο έξυπνους ανθρώπους. Σε μια  πρόσφατη ζωντανή συνέντευξη στο X, ο δισεκατομμυριούχος μίλησε με τον Nicolai Tangen, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Norges Bank Investment Management, σχετικά με την πιθανή πρόοδο της τεχνολογίας AI.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη τεχνολογία που έχω δει οποιουδήποτε είδους, και έχω δει πολλή τεχνολογία», είπε ο Μασκ. «Η εικασία μου είναι ότι θα έχουμε την τεχνητή νοημοσύνη πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο γύρω στο τέλος του επόμενου έτους».

Ωστόσο, η ζήτηση για τσιπ και ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να περιορίσει την πρόοδο, είπε. Το 2023, ο Μασκ προέβλεψε ένα χρονοδιάγραμμα πέντε έως έξι ετών πριν από την υπερευφυΐα, αλλά ακολούθησε ένα διάγραμμα ανάπτυξης για το πώς έχει προχωρήσει η τεχνολογία τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες, λέγοντας ότι η οπτική απεικόνιση «τα λέει όλα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments