Αρχική Videos “Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει κατά της παραπληροφόρησης”

“Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει κατά της παραπληροφόρησης”

0

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, προωθεί ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της λεγόμενης «ψηφιακής παραπληροφόρησης» και της «πολιτικής πόλωσης» στο διαδίκτυο. Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης Handelsblatt, ο Gates ισχυρίζεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ομιλίας των ανθρώπων στο Διαδίκτυο. Ερωτηθείς για την «πολιτική πόλωση» και την «παραπληροφόρηση»,  ανέφερε ως παράδειγμα την 6η Ιανουαρίου, την οποία αποκάλεσε «επίθεση» στο Καπιτώλιο. Συνέχισε λέγοντας ότι εξακολουθεί να είναι «σε κατάσταση σοκ» για τους ανθρώπους που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

  • «Σίγουρα ανησυχώ για την πολιτική πόλωση και γνωρίζω καλύτερα την κατάσταση στις ΗΠΑ», είπε ο Γκέιτς. «Δεν θα περίμενα από τους ανθρώπους να επιτεθούν στο Καπιτώλιο ή από τον κόσμο να αρνηθεί την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Είμαι σε κατάσταση σοκ για αυτό».

Ο Γκέιτς επαίνεσε τη χρήση παραγωγικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT. «Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «σύντομα θα έχετε ανακοινώσεις από τη Microsoft και την Google, όπου ανταγωνίζονται για να ηγηθούν σε αυτόν τον χώρο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments