Αρχική Videos Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να “φάει” 8000 θέσεις εργασίας στην IBM

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να “φάει” 8000 θέσεις εργασίας στην IBM

0

H τεχνητή νοημοσύνη θα «φάει» τις θέσεις εργασίας χιλιάδων ανθρώπων στην γνωστή εταιρεία IBM! Δεν είναι υπερβολή, είναι κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού Κολοσσού, Arvind Krishna ( Άρβιντ Κρίσνα). Όπως είπε στο Bloomberg «η εταιρεία αναμένει να περικόψει σχεδόν 8.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια και να τις αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη».

Ο Κρίσνα είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επιβραδύνει ή να αναστείλει πλήρως τις προσλήψεις για λειτουργίες back-office όπως το ανθρώπινο δυναμικό, σημειώνοντας ότι αυτοί οι ρόλοι που δεν αντιμετωπίζουν πελάτες ανέρχονται επί του παρόντος σε σχεδόν 26.000 εργαζόμενους. «Μπορούσα εύκολα να δω το 30% αυτού να αντικαθίσταται από τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματισμό σε μια περίοδο πέντε ετών», είπε ο Κρίσνα, υποδεικνύοντας ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας λόγω τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επηρεάσουν περίπου 7.800 εργαζομένους. Ένας εκπρόσωπος της IBM είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει επί του παρόντος να απολύσει άτομα που θα εκπληρώσουν αυτές τις θέσεις, αλλά επεσήμανε ότι όποιες θέσεις εργασίας εκκενώνονται λόγω φθοράς δεν θα αναπληρώνονται πλέον.

Στα τέλη Μαρτίου, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την ομάδα Έρευνας Οικονομικών της Goldman Sachs προειδοποίησε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το δημοφιλές ChatGPT, θα μπορούσαν πολύ σύντομα να προκαλέσουν «σημαντική αναστάτωση» στην αγορά εργασίας. Οι ερευνητές πρότειναν ότι 300 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να καταλήξουν να αντικατασταθούν με τεχνητή νοημοσύνη και ότι τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι εκτεθειμένα σε «κάποιο βαθμό αυτοματοποίησης τεχνητής νοημοσύνης». Σημείωσαν επίσης ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το ένα τέταρτο των τρεχουσών θέσεων εργασίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments