Αρχική Αθλητικά νέα Η συντριπτική πλειοψηφία του TOP-100 είναι εμβολιασμένη λέει η ATP

Η συντριπτική πλειοψηφία του TOP-100 είναι εμβολιασμένη λέει η ATP

0
espn.com
Dodekanisos

Η συντριπτική πλειοψηφία του TOP-100 έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σύμφωνα με την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP). Ειδικότερα η Ένωση ενημέρωσε ότι το 95% των Ανδρών αθλητών του ΤΟΡ-100 της παγκόσμιας κατάταξης είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Όλοι είναι εμβολιασμένοι και ένα μικρό ποσοστό -ένα πολύ μικρό ποσοστό- θα έχει ιατρική εξαίρεση», είπε ο Σάιμον Χίγκσον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ATP και υπεύθυνος επικοινωνίας. «Έτσι, εάν ένας αθλητής, φίλαθλος ή υπάλληλος βρίσκεται στο χώρο θα είναι είτε εμβολιασμένος είτε με εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση και θα αναφέρεται στο Αυστραλιανό Μητρώο Εμβολιασμών. Αυτό μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια κι ένα πρόσθετο επίπεδο άνεσης στον χώρο», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι το Australian Open (17-30 Ιανουαρίου) που θα λάβει χώρα στην Μελβούρνη, ουσιαστικά επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε άνδρες τενίστες αλλά και γυναίκες τενίστριες. Αλλιώς δεν θα μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην διοργάνωση. Ωστόσο μετά από πάρα πολλές συζητήσεις, αποφασίστηκε η δημιουργία ιατρικής εξαίρεσης, την οποία εκδίδουν οι Αρχές της Αυστραλίας, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του Australian Open η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά παραμένει αβέβαιη. Ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ραφαέλ Ναδάλ, με τον Ισπανό αθλητή να βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό και εμφανίζεται επιφυλακτικός όσον αφορά την συμμετοχή του. 

Όσον για τον Σέρβο; Παρόλο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από τους διοργανωτές η εγγραφή στη διοργάνωση, δεν έχει κρύψει ποτέ την αντίθεσή του στον εμβολιασμό. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments